Κοσμος

Μπερλουσκόνι εναντίον Ναπολιτάνο

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ύστερα από την αποκάλυψη τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Μπερλουσκόνι με βουλευτή του, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να κατηγορεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ότι αναμείχθηκε στην οριστική δικαστική του καταδίκη. Η τηλεφωνική συνομιλία μεταδόθηκε στη διάρκεια ενημερωτικής εκπομπής του ιδιωτικού καναλιού La7. 

Ο Μπερλουσκόνι ακούγεται να λέει πως διαθέτει πληροφορίες ότι ο πρόεδρος Ναπολιτάνο εκμεταλλευόμενος τη θέση του, άσκησε την επιρροή του προς το ανώτατο εφετείο της Ιταλίας σε μια υπόθεση που αφορά τη μιντιακή αυτοκρατορία του Μπερλουσκόνι. Είχε ακούσει, λέει ο Μπερλουσκόνι, πως ο Ναπολιτάνο επικοινώνησε με το δικαστήριο για να μάθει την ετυμηγορία πριν καν αυτή ανακοινωθεί, ενώ συμπληρώνει ότι ο ιταλός πρόεδρος τηλεφώνησε εκ νέου στο δικαστήριο το οποίο τελικά και κατέληξε σε μια πιο αρνητική ετυμηγορία για τον Μπερλουσκόνι.

Η αντίδραση του 88χρονου Ναπολιτάνο ήταν έντονη και η ανακοίνωση που εξέδωσε οργισμένη. Αυτά που είπε ο Μπερλουσκόνι, ήταν «απλά άλλο ένα παραλήρημα, μια χυδαία και συκοφαντική εφεύρεση κατά του επικεφαλής του κράτους», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Γ.Σ.