Κοσμος

Αποκλεισμένοι οι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο με εντολή Ταγιάνι (εικόνες, video)

Τα tweets των ελλήνων ευρωβουλευτών μετά την ένοπλη επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20440633.jpg
© EPA/PATRICK SEEGER

Με εντολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο έκτατης ανάγκης και παραμένει αποκλεισμένο το κτίριο του ευρωκοινοβουλίου μετά την ένοπλη επίθεση σε κεντρική πλατεία του Στρασβούργου.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και έντεκα τραυματίες από την επίθεση, ενώ ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης βρισκόταν σε καφέ κοντά στο σημείο της επίθεσης και δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία μέσα από το καφέ.

Η Εύα Καϊλή βρίσκεται αποκλεισμένη στο ευρωκοινοβούλιο μαζί με άλλους συναδέλφους της. 

eurobouleytes-strasbourgo.jpg

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης βρίσκεται κι αυτός εντός του κτιρίου.  «Στρασβούργο: Πυροβολισμοί κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες. Πληροφορίες ότι ο δράστης δεν έχει ακόμη συλληφθεί ή εξουδετερωθεί . Όσοι βρισκόμαστε ακόμη στο Ευρωκοινοβούλιο, παραμένουμε εδώ, με απόφαση των αρχών ασφαλείας», αναφέρει σε ανάρτησή του.

Ο Γιώργος Κύρτσος ενημερώνει μέσω Twitter: «Πρώτος απολογισμός του χτυπήματος στο Στρασβούργο στην περιοχή που έκανα χριστουγεννιάτικη βόλτα. 1 νεκρός. 6 τραυματίες. Ο δράστης έχει διαφύγει. Τον άκουσα να πυροβολεί σε 3 διαφορετικά μέρη στο κέντρο γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να είναι τρομοκρατικό χτύπημα».

O Στέλιος Κούλογλου περιέγραψε στο Twitter πώς έκλεισαν οι πόρτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για λόγους ασφαλείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ