- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γαλλία - Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός με το «πάγωμα» στον φόρο καυσίμων
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι θα δώσει περιθώριο μέχρι την άνοιξη για να αναλύσει τον γαλλικό προϋπολογισμό
Η γαλλική Γερουσία, όπου πλειοψηφεί η δεξιά, ενέκρινε απόψε σε πρώτη ανάγνωση το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 με 200 ψήφους υπέρ, έναντι 98 κατά και 45 αποχές.
Το κείμενο αυτό, με τις σημαντικές τροποποιήσεις που εισηγήθηκαν οι γερουσιαστές, περιλαμβάνει και το πάγωμα του φόρου στα καύσιμα που πρότεινε αρχικά η δεξιά αντιπολίτευση και πλέον έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση.
Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι θα δώσει περιθώριο μέχρι την άνοιξη για να αναλύσει τον γαλλικό προϋπολογισμό. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους κατά την ενημέρωση του Τύπου στο Στρασβούργο απάντησε ότι "ο τελικός προϋπολογισμός" θα εξετασεί "την άνοιξη, όταν δημοσιεύσουμε τις οικονομικές προβλέψεις μας".
Συνήθως η Επιτροπή δημοσιοποιεί αυτές τις οικονομικές προβλέψεις, για όλες τις χώρες της ΕΕ, για την ανάπτυξη και το δημοσιονομικό έλλειμα στις αρχές Μαΐου.
Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τις ανακοινώσεις που έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα στο γαλλικό έλλειμμα. "Έχουμε μια καλά καθορισμένη διαδικασία" ανάλυσης των προϋπολογισμών, απάντησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.