Κοσμος

Ονόματα - έκπληξη στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gennimata.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ονόματα - έκπληξη περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής. Αν και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατ’ αρχήν στην Πολιτική Γραμματεία η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και θα επικυρωθούν από την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι στα ψηφοδέλτια θα συμπεριληφθούν πασίγνωστα ονόματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας θα κατέβουν υποψήφιοι ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας και ο δρ. Θάνος Ασκητής μαζί με τον Μιχάλη Καρχιμάκη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου. Στη Δυτική Αθήνα θα πολιτευτεί και ένας πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική υποψήφιος, ο 32χρονος επιχειρηματίας Μπάμπης Καρπούζος.

Στην Α’ Αθήνας θα κατέβει ξανά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο προερχόμενος από το Ποτάμι Παναγιώτης Καρκατσούλης 

Στη Νότια Αθήνα θα είναι υποψήφια η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, πιθανόν ο Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος αρνήθηκε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Εβρου, η Τόνια Αντωνίου και η Ζέφη Δημαδάμα.

Στην Α’ Πειραιά, υποψήφιος θα είναι ο Δημήτρης Καρύδης, ο Βασίλης Κατσαφάδος, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Στέλιος Μανουσάκης και ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στον α’ γύρο, Χάρης Πόντας.

Στην Β’ εκλογική περιφέρεια Πειραιά θα είναι υποψήφιος ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας και γνωστός δημοσιογράφος, Σταμάτης Μαλέλης, ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου, ο Δημήτρης Διαμαντίδης (γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη) και ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Λιντζέρης,

Ονόματα έκπληξη αναμένονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ και για την Α’ Θεσσαλονίκης, όπου θα κατέβει υποψήφια η Εύα Καϊλή αν πει όχι για την διεκδίκηση του δήμου, αλλά και η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου.

Στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου όπως και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στην Αργολίδα  ο Γιάννης Μανιάτης, στη Λάρισα θα «αναμετρηθούν» ο προερχόμενος από το ΚΙΔΗΣΟ Φίλιππος Σαχινίδης και ο προερχόμενος από το Ποτάμι Κώστας Μπαργιώτας.

Για την Ηλεία θα δώσουν μάχη οι Γιάννης Κουτσούκος και Γιάννης Κατρίνης.

Τέλος, για το Λασίθι θα είναι πιθανότατα υποψήφιος και ο Αντώνης Βγόντζας.

Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τι γίνεται με το ευρωψηφοδέλτιο

Τέλος, όσον αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Φώφη Γεννηματά έχει διαμηνύσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Εύα Καϊλή.

Από την πλευρά του πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει την επιθυμία του να είναι εκ νέου υποψήφιος στην ευρωβουλή, εφόσον οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών. Σε διαφορετική περίπτωση θα θέσει υποψηφιότητα μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Βόρειο τμήμα της Β’ Αθήνας.

Στην Εύα Καϊλή έχει προταθεί να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αυτή την περιοδο κάνει μετρήσεις, αναμένεται ωστόσο να απαντήσει πριν τις γιορτές. Αν τελικώς πει «όχι» για τον δήμο, θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ θα κατέβουν επίσης ο Νίκος Παπανδρέου και ο Γιώργος Καμίνης ωστόσο «παίζουν» και άλλα ονόματα όπως της Συλβάνας Ράπτη, και του Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υποψήφιος στην Αττική.

Πληροφορίες: iefimerida.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ