Κοσμος

Πεδίο μάχης το Παρίσι - Δακρυγόνα μέχρι τελικής πτώσης στη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» (video)

Διαδηλώσεις σε πανεθνικό επίπεδο κατά της αύξησης της φορολογίας στα καύσιμα για τρίτη συνεχή ημέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gilets jaunes à Paris: 44 personnes ont été interpellées

Ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που φορούν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ-Ελιζέ) κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησής τους.

«Έχουμε κάνει περισσότερες από 107 συλλήψεις» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV και κάλεσε τους διαδηλωτές να διαδηλώνουν ειρηνικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους πως οργανώσεις της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς σχεδιάζουν να διεσδύσουν στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» κατά των αυξήσεων στη φορολογία των καυσίμων και του υψηλού κόστους ζωής.

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Ηλυσίων Πεδίων. Γύρω στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα σημείο ελέγχου στην πλατεία Ετουάλ προκαλώντας την απάντηση των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Αφού διαλύθηκαν στην πλατεία της Αψίδας του Θριάμβου, οι διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες και μάσκες, κατέφυγαν στις γύρω λεωφόρους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σε μια απ' αυτές, στη λεωφόρο Μακ-Μαόν, κάδοι σκουπιδιών ανατράπηκαν και πυρπολήθηκαν στη μέση του οδοστρώματος.

{Live 5} AVENUE MARCEAU #GiletsJaunes Paris

Gilets jaunes à Paris: qui sont les responsables des heurts?

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ