- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι η Κομισιόν σημειώνει πρόοδο στις συνομιλίες με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό της χώρας.
Η Κομισιόν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο υπερβολικά επεκτακτικός προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2019 παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και δεν θα μειώσει το τεράστιο χρέος της χώρας όπως απαιτείται. Αυτό προετοιμάζει το έδαφος για μία πιθανή πειθαρχική διαδικασία για την Ιταλία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η Ρώμη αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αλλάξει τα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό.
«Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία», δήλωσε ο Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου στη συνεδρίαση των ηγετών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη (G20) στο Μπουένος Άιρες.
«Η ατμόσφαιρα είναι καλή. Σημειώνουμε πρόοδο», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα έχει μια συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε αργότερα σήμερα ή αύριο. «Θέλω η Ιταλία να είναι η Ιταλία, η Ιταλία ανέκαθεν αποτελούσε έμπνευση για την Ευρώπη, δεν γύριζε την πλάτη της στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γιούνκερ, ζητώντας να μην «δραματοποιείται» η σημερινή διαμάχη με τη Ρώμη για τον προϋπολογισμό της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.