Κοσμος

Die Welt για το αεροπλάνο της Μέρκελ: 20 λεπτά μετά την απογείωση ο κωδικός έκτακτης ανάγκης (εικόνες)

Αναγκαστική προσγείωση για τη Γερμανίδα καγκελάριο που κατευθυνόταν στη Σύνοδο των G20

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε πριν από λίγο το αεροσκάφος που μετέφερε την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην Αργεντινή. Η κα Μέρκελ κατευθυνόταν στην χώρα της Λατινικής Αμερικής για να παρευρεθεί στην σύνοδο κορυφής της G20.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο χειριστής του μηχανήματος έστειλε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600, ο οποίος αναφέρει ότι τα συστήματα επικοινωνίας ήταν έκτος λειτουργίας.

© EPA / CLEMENS BILAN

Για 10 χρόνια, το Airbus Α340-30 της Lufthansa μετέφερε επιβάτες , κατόπιν μετατράπηκε σε κυβερνητικό αεροσκάφος πριν από δύο χρόνια. Όμως, το αεροσκάφος Longbus με τον κωδικό 16 + 01 «Konrad Adenauer» προκαλεί πάντα βλάβες.

Στα μέσα Οκτωβρίου ο ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών Ολαφ Σολτς δεν μπορούσε να επιστρέψει από συνάντηση του ΔΝΤ στο Μπαλί, γιατί τρωκτικά είχαν καταφάει τα ηλεκτρικά καλώδια του αεροσκάφους. Τώρα, ο κυβερνήτης του κυβερνητικού αεροσκάφους έστειλε τον κωδικό 7600 -έναν από τους τέσσερις ειδικούς αναγνωριστικούς κωδικούς που μπορούν να μεταδοθούν μέσω αναμεταδότη, δηλαδή με ραδιοσήμα, από το πλήρωμα του πιλοτηρίου έως τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, ο κωδικός 7500 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναφέρει αεροπειρατεία αεροσκάφους χωρίς να το αναφέρει συγκεκριμένα στην ραδιοφωνική συχνότητα. Ο κώδικας 7600 από το Airbus, περιγράφεται συχνά από τους πιλότους ως «76 - χρειάζομαι ραδιόφωνο μου» ή «76 - δεν ακούω τίποτα». Έτσι είναι μια κλήση για βοήθεια από το πιλοτήριο ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλής επαφή με την αεροπορική εταιρεία.

© EPA / CLEMENS BILAN

Αυτοί οι κωδικοί έκτακτης ανάγκης εμφανίζονται επίσης σε ορισμένες πλατφόρμες Διαδικτύου που επιτρέπουν στα αεροπλάνα να ακολουθούν τη διαδρομή τους. Ως εκ τούτου, το σήμα έκτακτης ανάγκης παρατηρήθηκε γρήγορα, περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση από το Βερολίνο.

© EPA / CLEMENS BILAN