Κοσμος

Ο Τραμπ ακύρωσε την συνάντηση με τον Πούτιν

Στην σύνοδο κορυφής στην Αργεντινή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump.jpg
© EPA/JORGE SILVA/FILE

Η ακύρωση του Ντοναλντ Τραμπ αναφορικά με την συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο στην Αργεντινή, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G-20, ήρθε σε μια ώρα αφού είπε στους δημοσιογράφους ότι πιθανότατα θα συναντηθεί με τον Πούτιν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αφού έλάβε την πλήρη έκθεση σχετικά με το περιστατικό των στενών του Κερτς, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αποφάσισε να μην συναντηθεί τελικά με τον Ρώσο Πρόεδρο.

«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και το πλήρωμα δεν έχουν επιστρέψει στην Ουκρανία από την Ρωσία, αποφάσισα ότι θα είναι προς το καλύτερο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ακυρώσω την προηγουμένως προγραµµατισθείσα συνάντηση στην Αργεντινή με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Προσμένω σε μια ουσιαστική σύνοδο κορυφής ξανά αμέσως μόλις η κατάσταση επιλυθεί!», ανέφερε ο Τραμπ με tweet του.

Την ίδια ώρα το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Βρισκόμαστε εν πτήσει προς την Αργεντινή. Έως τώρα έχουμε δει μόνο το tweet (του Τραμπ) και δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης. Δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση. Αν αυτό αληθεύει ο (Ρώσος) πρόεδρος θα προβεί σε χρήσιμες συναντήσεις στις επιπλέον ώρες που θα έχει στο πρόγραμμά του στο περιθώριο της συνόδου», τόνισε ο Πεσκόφ.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες ο Τραμπ είχε εκφράσει τον προβληματισμό του σχετικά με την ένταση στις σχέσεις τωνδύο χωρών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ