- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιδρομή στην Deutsche Bank - Στο μικροσκόπιο για τα Panama Papers
Βουτιά έως και 4% για τη μετοχή του τραπεζικού ομίλου
Επιδρομή στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η γερμανική αστυνομία, εν μέσω κατηγοριών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στο πλαίσιο της υπόθεσης των Panama Papers.
Οι έρευνες φέρεται να επικεντρώνονται σε τουλάχιστον δύο στελέχη της τράπεζας, τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια σε υπόθεση μεταφοράς χρημάτων, τα οποία προήλθαν από παράνομη δραστηριότητα, σε off-shore εταιρεία του εξωτερικού.
Στο μεταξύ, η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρούσε το πρωί έως και κατά 4%.
«Είναι αλήθεια ότι η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε διάφορα γραφεία μας σ' όλη τη Γερμανία. Η υπόθεση σχετίζεται με τα Panama Papers» ανακοίνωσε η Deutsche Bank. «Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση, όταν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές» έσπευσε να διαβεβαιώσει η διοίκηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας στη Γερμανία.
Η Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι στις έρευνες, οι οποίες αφορούν έξι γραφεία της τράπεζας, συμμετέχουν 170 αστυνομικοί υπάλληλοι, εισαγγελείς και αξιωματούχοι των φορολογικών αρχών. «Έχουν κατασχεθεί πολυάριθμα έντυπα και ηλεκτρονικά έγγραφα. Σε εξέλιξη βρίσκονται περαιτέρω έρευνες» πρόσθεσε, σε ανακοίνωσή της.
Η υπόθεση των Panama Papers αφορά τη διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων τον Απρίλιο του 2016, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, λόγω της έκτασης των φαινομένων φοροδιαφυγής, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου off-shore εταιρειών.
Μόνο το 2016, πάνω από 900 πελάτες της Deutsche Bank φέρεται να μετέφεραν χρήματα σε off-shore εταιρείες, μέσω της θυγατρικής της γερμανικής τράπεζας στις Παρθένες Νήσους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.