Κοσμος

Επιδρομή στην Deutsche Bank - Στο μικροσκόπιο για τα Panama Papers

Βουτιά έως και 4% για τη μετοχή του τραπεζικού ομίλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20054992.jpg
© EPA/ARMANDO BABANI

Επιδρομή στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η γερμανική αστυνομία, εν μέσω κατηγοριών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στο πλαίσιο της υπόθεσης των Panama Papers.

Οι έρευνες φέρεται να επικεντρώνονται σε τουλάχιστον δύο στελέχη της τράπεζας, τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια σε υπόθεση μεταφοράς χρημάτων, τα οποία προήλθαν από παράνομη δραστηριότητα, σε off-shore εταιρεία του εξωτερικού.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρούσε το πρωί έως και κατά 4%.

«Είναι αλήθεια ότι η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε διάφορα γραφεία μας σ' όλη τη Γερμανία. Η υπόθεση σχετίζεται με τα Panama Papers» ανακοίνωσε η Deutsche Bank. «Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση, όταν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές» έσπευσε να διαβεβαιώσει η διοίκηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας στη Γερμανία.

Η Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι στις έρευνες, οι οποίες αφορούν έξι γραφεία της τράπεζας, συμμετέχουν 170 αστυνομικοί υπάλληλοι, εισαγγελείς και αξιωματούχοι των φορολογικών αρχών. «Έχουν κατασχεθεί πολυάριθμα έντυπα και ηλεκτρονικά έγγραφα. Σε εξέλιξη βρίσκονται περαιτέρω έρευνες» πρόσθεσε, σε ανακοίνωσή της.

Η  υπόθεση των Panama Papers αφορά τη διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων τον Απρίλιο του 2016, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, λόγω της έκτασης των φαινομένων φοροδιαφυγής, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου off-shore εταιρειών.  

Μόνο το 2016, πάνω από 900 πελάτες της Deutsche Bank φέρεται να μετέφεραν χρήματα σε off-shore εταιρείες, μέσω της θυγατρικής της γερμανικής τράπεζας στις Παρθένες Νήσους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ