- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντε: Η Ιταλία δεν θα πάρει μέρος στην διάσκεψη για τη μετανάστευση
Και δεν θα υπογράψει, προς το παρόν, το Διεθνές Σύμφωνο για την Μετανάστευση
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε γνωστοποίησε ότι η Ιταλία δεν θα υπογράψει το Global Migration Compact (Διεθνές Σύμφωνο για την Μετανάστευση), το οποίο θα συνυπογράψουν οι χώρες που θα πάρουν μέρος στην διεθνή διάσκεψη του Μαρακές για την μετανάστευση, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.
«Πρόκειται για ένα κείμενο με πολιτική αξία και κατά συνέπεια αποφασίσαμε ότι είναι σωστό να περάσει πρώτα από το κοινοβούλιο, ώστε να συνεκτιμήσουν όλοι τις κινήσεις μας», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Ο Κόντε, πάντως, πρόσθεσε ότι «το Global Compact είναι συμβατό με την στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης».
«Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ορθή. Δεν θα πάει στο Μαρακές και θα υπογράψει ή δεν θα υπογράψει το Global Migration Compact όταν εκφραστεί σχετικά το ιταλικό κοινοβούλιο, μετά από προσεκτική ανάλυση, όπως θα κάνει και η Ελβετία», τόνισε ο ιταλός υφυπουργός Εξωτερικών Μάνλιο Ντι Στέφανο του κινήματος Πέντε Αστέρων.
«Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει τίποτα και δεν θα πάει στο Μαρακές. Το όλο θέμα θα συζητηθεί από την βουλή και την γερουσία μας» δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.
Η αντιπολίτευση της κεντροαριστεράς, τέλος, υπογραμμίζει ότι «η ιταλική κυβέρνηση είχε ήδη δεσμευθεί να υπογράψει το συγκεκριμένο Σύμφωνο, αλλά αποδεικνύεται και πάλι ότι είναι όμηρη της Λέγκα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.