- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΓΔΜ: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ετοιμάζει το VMRO
«Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Ζάεφ η χώρα βυθίζεται όλο και βαθύτερα ενώ οι πολίτες είναι τυλιγμένοι στο σκοτάδι και στην φτώχεια»
Ενώ η κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών της πΓΔΜ καλεί σε εθνική συμφιλίωση μετά την βαθιά πολιτική κρίση των τελευταίων ετών, το κόμμα της δεξιάς αντιπολίτευσης VMRO DPMNE ετοιμάζει διαδηλώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας την Τετάρτη, ώστε να μπει ένα τέλος στην «εγκληματική» και «επιβλαβή», όπως την χαρακτηρίζει, διακυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.
Η πρώτη κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης, έξω από τα γραφεία της παράταξης, στο κέντρο των Σκοπίων, και θα ακολουθήσει πορεία έως την έδρα της κυβέρνησης.
«Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Ζάεφ η χώρα βυθίζεται όλο και βαθύτερα ενώ οι πολίτες είναι τυλιγμένοι στο σκοτάδι και στην φτώχεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το VMRO.
Διαδηλώσεις προγραμματίζονται και σε αδιευκρίνιστο αριθμό άλλων πόλεων της ΠΓΔΜ, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αν και δεν είναι σαφές πόσοι πολίτες θα συμμετάσχουν.
Η πρωτοβουλία του VMRO για τις διαδηλώσεις έχει και ένα πρόσθετο συμβολικό νόημα καθώς η πρώτη διαμαρτυρία συμπίπτει με την επέτειο της σύλληψης περισσότερων από 30 βουλευτών και υποστηρικτών της παράταξης για την ανάμειξή τους στα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα μέσα την Βουλή της χώρας στις 27 Απριλίου του 2017.
Τότε οι εθνικιστές δράσεις είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν την εκλογή αλβανόφωνου Προέδρου της Βουλής και να εμποδίσουν την δρομολόγηση σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Ζάεφ.
Οι διώξεις για την υπόθεση παραμένουν αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης. Μέλη της αντιπολίτευσης έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τα κατηγορητήρια ως εργαλείο για άσκηση πιέσεων, ώστε να εξασφαλίσει τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που χρειάζεται για την συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.