Κοσμος

Έλον Μασκ: Το σκέφτεται να μετακομίσει μόνιμα στον Άρη

Θέλει να βάλει ο ίδιος τα θεμέλια στην πρώτη επανδρωμένη βάση - Τι θα γράφει η αγγελία που θα δημοσιευτεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ ©EPA/BEN MACMAHON

Μεγαλόπνοα είναι τα σχέδια του Έλον Μασκ για τον Άρη, με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Space X και της Tesla να δίνει στον εαυτό του πιθανότητα 70% για μόνιμη εγκατάσταση στον Κόκκινο Πλανήτη.

«Ξέρω ακριβώς τι κάνω. Εννοώ να μετακομίσω εκεί... Νομίζουμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, αλλά δεν είμαστε και σίγουροι» τόνισε σε συνέντευξή του στο Axios της HBO, υπογραμμίζοντας ότι θέλει να βοηθήσει στην κατασκευή της πρώτης βάσης στην επιφάνεια του Άρη, «εργαζόμενος νυχθημερόν».

Ο 47χρονος εκτίμησε ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα είναι εφικτό μέσα στα επόμενα 7 χρόνια. Όσον αφορά το κόστος, θεωρεί ότι θα κυμαίνεται στα 200.000 δολάρια. Δεν παρέλειψε, πάντως, να επισημάνει τους κινδύνους ενός τέτοιου ταξιδιού.

«Η πιθανότητα θανάτου στον Άρη είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα... Και στο Έβερεστ πεθαίνουν συνεχώς άνθρωποι, αλλά υπάρχουν πολλοί που συνεχώς πάνε για να το ανέβουν και πιθανώς το κάνουν για την πρόκληση» είπε.

Όσον αφορά για την αγγελία που θα δημοσιευτεί, υποστήριξε ότι θα είναι αντίστοιχη με εκείνη του Ιρλανδού εξερευνητή Έρνεστ Σάκλετον, ο οποίος έψαχνε μέλη για την αποστολή του στην Ανταρκτική, το 1914.

«Ζητούνται άνδρες για επικίνδυνο ταξίδι, μικροί μισθοί, τσουχτερό κρύο, πολύμηνη παραμονή στο απόλυτο σκοτάδι, συνεχής κίνδυνος, ασφαλής επιστροφή αμφίβολη, τιμή και αναγνώριση σε περίπτωση επιτυχίας» έγραφε η αγγελία του Σάκλετον που σώζεται μέχρι σήμερα, με ορισμένους -πάντως- μελετητές να εκφράζουν την αμφιβολία τους για την αυθεντικότητά της.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ