- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Ελβετοί είπαν «όχι» στις «αγελάδες με κέρατα»
Τελικά απεδείχθη ότι «στις πόλεις, έχουν ακόμη καρδιά, στην εξοχή, το μόνο που σκέφτονται είναι τα χρήματα»
Οι Ελβετοί είπαν «όχι» στο δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη έπειτα από την πρωτοβουλία ενός πολίτη και στόχευε στο να δοθούν επιχορηγήσεις στους κτηνοτρόφους που αποφασίζουν να μην κόψουν τα κέρατα στα ζώα τους.
Το κείμενο, με τίτλο «αγελάδες με κέρατα», τέθηκε προς έγκριση ενώπιον των ψηφοφόρων της Ελβετικής Συνομοσπονδίας έπειτα από πρωτοβουλία ενός κτηνοτρόφου, του Αρμίν Καπάουλ, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει τις 100.000 υπογραφές που απαιτούνταν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Ωστόσο, βάσει των τελικών αποτελεσμάτων, το 45,28% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της πρότασής του. «Δεν πρόκειται για μια πικρή ήττα» σχολίασε ο ίδιος στην εφημερίδα RTS.
«Ευαισθητοποίησα τους ανθρώπους στο θέμα του βασανισμού των ζώων και έβαλα τις αγελάδες στην καρδιά τους» δήλωσε ο κτηνοτρόφος, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει τη μάχη του υπέρ των ζώων.
Παραδόξως, οι ελβετικές πόλεις ψήφισαν σε μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της πρωτοβουλίας του σε σύγκριση με τις αγροτικές περιοχές. «Στις πόλεις, έχουν ακόμη καρδιά, στην εξοχή, το μόνο που σκέφτονται είναι τα χρήματα», σημείωσε ο Καπάουλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.