Κοσμος

Δείτε πώς αντιμετωπίζει η βρετανική αστυνομία τους κλέφτες με μηχανάκια (video)

Το περιπολικό έπεσε πάνω τους - Έντονη κριτική για τη νέα τακτική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19953521.jpg
© EPA/NEIL HALL

«Οι κακοποιοί με τα μηχανάκια θα στοχεύονται σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και όταν οδηγούν επικίνδυνα ή αν δεν φορούν τα κράνη τους», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Venice της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή από τη βρετανική αστυνομία δείχνουν τις νέες τακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί για να μειώσουν την ανάγκη για καταδιώξεις και να αποτρέψουν ενδεχόμενους τραυματισμούς των κακοποιών και πολιτών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, «ελπίζουμε ότι με την επίδειξη του πλήρους φάσματος τακτικών που οι αξιωματικοί είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν κατά των κακοποιών, οι δυνητικοί παραβάτες θα σκεφτούν δύο φορές τις ενέργειές τους».



Το περιπολικό κυνηγά τους ληστές και τους εμβολίζει από τον δρόμο. Στόχος είναι να  ακινητοποιήσει τους δράστες και να τους συλλάβει, ενώ άλλη μια μέθοδος είναι τους σκάει τα λάστιχα.

Τα κρούσματα των κακοποιών με τα μηχανάκια, ολοένα και αυξάνονται στη Βρετανία και κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να κλέψουν ακόμα και 30 κινητά τηλέφωνα σε μία ώρα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ