- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Έκρηξη και πυροβολισμοί κοντά στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι - 5 νεκροί (video)
Πέθαναν δύο αστυνομικοί και οι 3 δράστες
Μια δυνατή έκρηξη και πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι, τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έφτασε στην περιοχή Clifton στο Καράτσι για να ερευνήσει το περιστατικό.
Τρεις άνδρες προσπάθησαν να εισέλθουν στο προξενείο και πυροβόλησαν εναντίον του φρουρού που βρίσκεται έξω από το κτίριο. Οι φρουροί, ωστόσο, κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση, αναφέρι το Dunyanews.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν ενώ νεκροί είναι και οι 3 δράστες.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο στόχος των δραστών ήταν ο πρόξενος της Κίνας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο συγκεκριμένο προξενείο βρίσκονται και αρκετά άλλα, μεταξύ των οποίων εκείνο του Κουβέιτ και της Ρωσίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα 21 μέλη του προσωπικού του προξενείου της Κίνας που βρίσκονταν μέσα σε αυτό όταν έγινε στόχος επίθεσης ενόπλων είναι σώα και ασφαλή και έχουν ήδη μεταφερθεί σε αυστηρά φυλασσόμενη τοποθεσία.
«Οι δράστες δεν μπόρεσαν να βλάψουν κανέναν τους, ούτε να πάρουν όμηρο κάποιον από αυτούς», είπε ο Σα Μαχμούντ Κουρέσι κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ισλαμαμπάντ.
«Μια ομάδα με έως και τέσσερα μέλη αποπειράθηκε να εισβάλει στο κινεζικό προξενείο», αλλά «εμποδίστηκε» σε ένα σημείο ελέγχου από τους αστυνομικούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαβέιντ Άλαμ Όντο, αξιωματικός της αστυνομίας.
Στην ανταλλαγή πυρών «σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκε σοβαρά ένας τρίτος», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Σίμι Τζαμάλι, γιατρός στο νοσοκομείο Τζίνα της μεγαλούπολης, επιβεβαίωσε ότι «δύο πτώματα και ένας άνθρωπος σε κρίσιμη κατάσταση» διακομίστηκαν στα επείγοντα περιστατικά.
Η επίθεση άρχισε περί τις 09:30 (06:30 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Πιρ Μουχάμαντ Σα, αξιωματικός της αστυνομίας. Φωτογραφίες και βίντεο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν στήλες καπνού καθώς υψώνονται από την περιοχή όπου βρίσκεται το προξενείο.
Η αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες ήταν βομβιστές καμικάζι και ότι «σκοτώθηκαν», αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η επίθεση έχει τερματιστεί. Έχουν ενισχύσεις στην περιοχή και διενεργείται έρευνα, σύμφωνα με τον αξιωματικό.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Στρατός Απελευθέρωσης του Μπαλουτσιστάν (ΣΑΜ), μια αυτονομιστική οργάνωση που δρα στην επαρχία αυτή, όπου η Κίνα έκανε μεγάλες επενδύσεις.
Heavy exchange of firing b/w armed men& security forces smoke coming out in what seems like a terror attack in the surroundings of Chinese Consulate, yards away from my seaview apartment, Clifton, Karachi. pic.twitter.com/zZOREpy8Fj
— Owais Tohid (@OwaisTohid) November 23, 2018
#karachi #khialerts 09h35 video from witnesses pic.twitter.com/ONguK5Hh7P
— norbert (@norbalm) November 23, 2018
The attack near Chinese consulate in #Karachi, Pakistan, was foiled. At least 2 police officers and 3 attackers are dead. All staff inside consulate are safe. pic.twitter.com/fS0DXFTl0l
— China Daily (@ChinaDaily) November 23, 2018
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.