- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είκοσι δύο μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν στα ανοικτά του Μαρόκου, κοντά στην Τιζνίτ (νότια), μετέδωσε το μαροκινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP την Κυριακή.
Άλλοι τρεις μετανάστες, μαροκινής εθνικότητας, μπόρεσαν να φθάσουν στην παραλία κολυμπώντας και ειδοποίησαν τις αρχές. Διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των 22 αγνοουμένων.
Το αυτοσχέδιο πλεούμενο πιστεύεται ότι κατευθυνόταν προς τις ισπανικές Κανάριες νήσους, περίπου εκατό χιλιόμετρα από τις μαροκινές ακτές, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Διενεργείται έρευνα, ενώ η αναζήτηση για επιζώντες στη θάλασσα συνεχίζεται, ανέφερε το MAP.
Τα Κανάρια νησιά αποτελούσαν τη δεκαετία του 2000 μια από τις κυριότερες οδούς για τους παράτυπους μετανάστες που ήθελαν να φθάσουν στην Ευρώπη.
Σήμερα πάντως, οι περισσότεροι μετανάστες που θέλουν να πάνε στην Ισπανία χρησιμοποιούν την οδό της δυτικής Μεσογείου, ειδικά το στενό του Γιβραλτάρ.
Οι προσπάθειες — διά χερσαίων ή διά θαλάσσιων οδών — είναι επίσης πολυάριθμες στους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια, στο βόρειο Μαρόκο.
Από τον Ιανουάριο ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, οι μαροκινές αρχές απέτρεψαν 68.000 απόπειρες παράτυπης μετανάστευσης και εξάρθρωσαν 122 «ενεργά εγκληματικά δίκτυα», κατά τον πιο πρόσφατο διαθέσιμο επίσημο απολογισμό.
Περίπου 50.500 μετανάστες έχουν αφιχθεί στην Ισπανία διά της θαλάσσιας οδού από την αρχή της χρονιάς, ενώ άλλοι τουλάχιστον 566 έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν κηρυχθεί αγνοούμενοι, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι πολίτες διαφόρων χωρών της Αφρικής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.