- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάλτα - Στα ίχνη των δολοφόνων της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία οι Αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα
Ήταν η κυρίαρχος στην ιντερνετική ενημέρωση στη Μάλτα και γνωστή στους δημοσιογραφικούς κύκλους σαν η γυναίκα - WikiLeaks
Οι ερευνητές έχουν ταυτοποιήσει μια ομάδα τουλάχιστον τριών Μαλτέζων, οι οποίοι, όπως εκτιμά η αστυνομία, σχεδίασαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πριν από 13 μήνες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta.
Στο δημοσίευμα δεν αποκαλύπτονται τα ονόματά τους, ωστόσο σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που ηγούνται της έρευνας και τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, η έρευνα είναι «σε πολύ προχωρημένο στάδιο». Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την αστυνομία για το δημοσίευμα.
Οι πηγές που αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta δεν έδωσαν καμία ένδειξη για το πόσο πολύ μπορεί να κρατήσει η έρευνα ή για το εάν υπήρξαν νέες συλλήψεις στην υπόθεση.
Η Καρουάνα Γκαλιζία, που έγραφε σε ένα μπλογκ με θέματα κατά της διαφθοράς, σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της κοντά στην πρωτεύουσα της Μάλτα, τη Βαλέτα, τον Οκτώβριο του 2017.
Τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.
Το κίνητρο για τη δολοφονία παραμένει άγνωστο, ενώ στο δημοσίευμα της Sunday Times αναφέρεται ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως οι εγκέφαλοι της δολοφονίας είχαν διαφορετικά κίνητρα και συνεργάστηκαν στο να αναθέσουν το συμβόλαιο θανάτου στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.