- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάλτα - Στα ίχνη των δολοφόνων της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία οι Αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα
Ήταν η κυρίαρχος στην ιντερνετική ενημέρωση στη Μάλτα και γνωστή στους δημοσιογραφικούς κύκλους σαν η γυναίκα - WikiLeaks
Οι ερευνητές έχουν ταυτοποιήσει μια ομάδα τουλάχιστον τριών Μαλτέζων, οι οποίοι, όπως εκτιμά η αστυνομία, σχεδίασαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πριν από 13 μήνες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta.
Στο δημοσίευμα δεν αποκαλύπτονται τα ονόματά τους, ωστόσο σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που ηγούνται της έρευνας και τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, η έρευνα είναι «σε πολύ προχωρημένο στάδιο». Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την αστυνομία για το δημοσίευμα.
Οι πηγές που αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta δεν έδωσαν καμία ένδειξη για το πόσο πολύ μπορεί να κρατήσει η έρευνα ή για το εάν υπήρξαν νέες συλλήψεις στην υπόθεση.
Η Καρουάνα Γκαλιζία, που έγραφε σε ένα μπλογκ με θέματα κατά της διαφθοράς, σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της κοντά στην πρωτεύουσα της Μάλτα, τη Βαλέτα, τον Οκτώβριο του 2017.
Τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.
Το κίνητρο για τη δολοφονία παραμένει άγνωστο, ενώ στο δημοσίευμα της Sunday Times αναφέρεται ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως οι εγκέφαλοι της δολοφονίας είχαν διαφορετικά κίνητρα και συνεργάστηκαν στο να αναθέσουν το συμβόλαιο θανάτου στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.