- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουσκ: Η ΕΕ είναι έτοιμη για συμφωνία αλλά και για ένα «μη-Brexit»
Δηλώσεις στη σκιά των παραιτήσεων μελών του υπουργικού συμβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για μια «τελική συμφωνία» με το Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο, παρά τις διαδοχικές παραιτήσεις υπουργών από τη βρετανική κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου συμφωνίας για το Brexit.
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη για μια τελική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, έπειτα από μια σειρά παραιτήσεων από την κυβέρνηση της Τερέζας Μέι.
«Είμαστε επίσης προετοιμασμένοι για ένα σενάριο χωρίς συμφωνία. Αλλά προφανώς είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για ένα σενάριο χωρίς Brexit», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με ένα χαμόγελο.
Λίγο νωρίτερα στη διάρκεια του πρωινού, ο Τουσκ είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής της ΕΕ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματευτές.
«Αν όλα πάνε καλά, θα διεξαχθεί μια έκτακτη σύνοδος κορυφής για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία του Brexit», είχε δηλώσει.
Ενδιαμέσως, τέσσερις Βρετανοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο Ντομινίκ Ράαμπ, αρμόδιος για το Brexit, παραιτήθηκαν.
Σήμερα το πρωί, μιλώντας στο κοινοβούλιο, η Τερέζα Μέι προειδοποίησε για τις επιλογές που περιμένουν το Ηνωμένο Βασίλειο: «μπορούμε να επιλέξουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, μπορούμε να ρισκάρουμε να μην υπάρξει καθόλου Brexit ή μπορούμε να επιλέξουμε να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορεί να προκύψει από διαπραγμάτευση, αυτή τη συμφωνία», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.