Κοσμος

Ιρλανδία: Βουλευτής έδειξε στρινγκ στο Κοινοβούλιο

Η υπόθεση της αθώωσης ενός κατηγορουμένου για τον βιασμό μιας κοπέλας 17 ετών έφτασε μέχρι το Κοινοβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
irlandia.jpg

Η υπόθεση της αθώωσης ενός κατηγορουμένου για τον βιασμό μιας κοπέλας 17 ετών συγκλόνισε την Ιρλανδία και έφθασε μέχρι και το Κοινοβούλιο. Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποίησε στην δίκη η δικηγόρος του κατηγορουμένου, και ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε οτι η κοπέλα τον προκάλεσε.

Οπως ανέφερε το BBC, η συνήγορος είπε στην δίκη: «Πρέπει να δείτε πώς ντυνόταν, φορούσε ένα δαντελένιο στρινγκ». Συνέχισε μάλιστα με το «επιχείρημα» ότι το δαντελένιο εσώρουχο του θύματος ήταν αυτό που τον προκάλεσε.

Τελικά το δικαστήριο αθώωσε τον 27χρονο κατηγορούμενο που επέμεινε μέχρι τέλους ότι το σέξ ήταν συναινετικό. Ωστόσο η υπόθεση δεν έμεινε μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου. H βουλευτής Ρ. Κόπινγκερ έφερε ένα παρόμοιο εσώρουχο στο Κοινοβούλιο, για να αναδείξει ότι «είναι συνηθισμένο να κατηγορούν τα θύματα» και αφου το έβγαλε για να το δούν όλοι οι βουλευτές είπε:

«Μπορεί να είναι ντροπιαστικό να δείξει κανένας ένα στρινγκ εδώ, αλλά πώς νομίζετε ότι νιώθει το θύμα του βιασμού στο ασυνήθιστο θέαμα να δείχνουν τα εσώρουχά της στο δικαστήριο;»

Dumplin' | Official Trailer [HD] | Netflix

ΠΡΟΣΦΑΤΑ