- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 25 Νοεμβρίου η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit
Για να υπογραφεί το σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής την Κυριακή 25 Νοεμβρίου για να υπογραφεί το σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το οποίο συνήφθη την Τετάρτη το βράδυ με τη Βρετανία.
«Αν όλα πάνε καλά, θα γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής για να οριστικοποιηθεί και να επικυρωθεί η συμφωνία για το Brexit. Αυτή θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 09:30» τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδος), δήλωσε ο Τουσκ από τις Βρυξέλλες.
«Η συμφωνία αναλύεται τώρα από όλα τα κράτη μέλη», οι πρεσβευτές των οποίων στην ΕΕ θα συνέλθουν «αυτήν την εβδομάδα για να μιλήσουν για την αξιολόγησή τους», πρόσθεσε ο Τουσκ.
«Ελπίζω ότι δεν θα γίνουν πάρα πολλά σχόλια», σχολίασε.
Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την πολιτική δήλωση για την μελλοντική σχέση ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ, η οποία θα συνοδεύει τη συμφωνία αποχώρησης.
Αυτή μπορεί να έχει συναφθεί την Τρίτη μεταξύ των δύο διαπραγματευόμενων πλευρών, υπογράμμισε ο Τουσκ, προτού αναλυθεί από τα κράτη μέλη κατά τη διάρκεια ενός 48ωρου, δηλαδή ως την Πέμπτη.
«Βεβαίως και είμαι λυπημένος που σας βλέπω να φεύγεται, αλλά θα κάνω ο,τιδήποτε μπορώ ώστε αυτό το αντίο να είναι το λιγότερο επώδυνο για σας και για μας», κατέληξε ο Τουσκ.
Η δουλειά με το Λονδίνο για να ολοκληρωθεί η δήλωση για την μελλοντική σχέση «θα είναι εντατική», δήλωσε από την πλευρά του μετά την συνάντηση που είχε με τον Τουσκ ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ.
«Στόχος μας είναι να οριστικοποιηθεί το κείμενο για να μπορέσει να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», υπογράμμισε.
Η ΕΕ και η Βρετανία κατέληξαν την Τετάρτη το βράδυ σ ένα σχέδιο συμφωνίας σχεδόν 600 σελίδων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ένωση.
Let me say to our British friends: as much as I am sad to see you leave, I will do everything to make this farewell the least painful possible, both for you and for us. #Brexit
— Charles Michel (@eucopresident) November 15, 2018
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.