Κοσμος

Αυστραλία: Συνελήφθη 50χρονη για την υπόθεση με τις βελόνες σε φράουλες (video)

Περισσότερα από 100 κρούσματα από τις αρχές του Σεπτεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
australia-strawberry.gif

Υπό κράτηση έχει τεθεί μια 50χρονη στην Αυστραλία στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση με τις βελόνες ραψίματος που εντοπίστηκαν μέσα σε φράουλες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρχές της νησιωτικής χώρας, εντός της ημέρας αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στη συλληφθείσα, ενώ τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στον δικαστή. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ο ρόλος της στην υπόθεση.

Περισσότερα από 100 κρούσματα με βελόνες και καρφίτσες σε φράουλες έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας. Ένας άνδρας που κατανάλωσε τα φρούτα, νοσηλεύτηκε με πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί έμειναν άφωνοι, όταν αντίκρισαν τις ακτινογραφίες. Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Παρόμοιο περιστατικό αναφέρθηκε και στη Νέα Ζηλανδία.

Λόγω του σάλου που ξέσπασε και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, τα σούπερ μάρκετ προχώρησαν σε μαζική απόσυρση παρτίδων με φράουλες από τα ράφια τους, την ώρα που οι καλλιεργητές αναγκάστηκαν να καταστρέψουν μεγάλο απόθεμα από την παραγωγή τους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η δηλητηρίαση τροφίμων επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια.

«Δεν γελάμε. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε καθόλου σε αυτήν τη χώρα» είχε αναφέρει σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, χαρακτηρίζοντας «σκουλήκι» και «δειλό» αυτόν που βρίσκεται πίσω από τη δολιοφθορά.

Australia's strawberry needle sabotage explained

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ