Κοσμος

Θάφτηκαν ζωντανοί στη Βραζιλία - Διασώστες ανασύρουν πτώματα από τις λάσπες (video)

Φονική κατολίσθηση - Κάτοικοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των αρχών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 11 τραυματίστηκαν λόγω κατολίσθησης στην πόλη Νιτερόι, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία. Μεταξύ των νεκρών και ένα 8χρονο κορίτσι, την ώρα που ο αδελφός και η γιαγιά της μεταφέρθηκαν σε κατάσταση σοκ σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα το έδαφος στην πλαγιά να υποχωρήσει και τόνοι λάσπης και χώματος να καλύψουν σπίτια. Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Ρομπέρτο Ρομπαντέι, ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε έξι κατοικίες.

«Έβρεξε πολύ το τελευταίο διήμερο και κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Νιτερόι. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλέστερα σημεία» ανέφερε ο κρατικός αξιωματούχος σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo TV. Αρκετές οικογένειες, όμως, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων. 

Τον Απρίλιο του 2010, εκατοντάδες σπίτια θάφτηκαν κάτω από χώματα, λάσπες και βράχους έπειτα από κατολίσθηση στο Νιτερόι. Συνολικά 48 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί νεκροί στη χειρότερη τραγωδία στα χρονικά της πόλης.