Κοσμος

Απόλυτη χαρά - Διαχωρίστηκαν οι μόλις 15 μηνών δίδυμες από το Μπουτάν (εικόνες)

Η επέμβαση κράτησε έξι ώρες και τα κορίτσια έχουν πολλές πιθανότητες να αναρρώσουν πλήρως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20267764.jpg
© EPA/DANIEL POCKETT

Χειρουργοί στην Αυστραλία κατάφεραν μέσα σε έξι ώρες να προχωρήσουν στον διαχωρισμό δύο δίδυμων κοριτσιών από το Μπουτάν, οι οποίες, μάλιστα, έχουν πολλές πιθανότητες να αναρρώσουν πλήρως.

Οι μόλις 15 μηνών, Nima και Dawa Pelden, ήταν ενωμένες στον κορμό και στο ήπαρ. Ταξίδεψαν στη Μελβούρνη με τη μητέρα τους, τον περασμένο μήνα, αλλά οι γιατροί καθυστέρησαν την επέμβαση μέχρι σήμερα, για ιατρικούς λόγους.

20267767.jpg
© EPA/DANIEL POCKETT


Ο επικεφαλής χειρουργός Τζο Κράμερι χαρακτήρισε επιτυχημένη την επέμβαση, που κράτησε έξι ώρες, και είπε πως οι δίδυμες τα πηγαίνουν πολύ καλά. Είπε επίσης πως ήταν «ευτυχία» να ενημερώνει τη μητέρα τους για την επιτυχία, προσθέτοντας πως η ίδια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της.

20267756.jpg
© EPA/DANIEL POCKETT

Περίπου 18 ειδικοί, σε δύο ιατρικές ομάδες, μία για κάθε κορίτσι, συμμετείχαν στη διαδικασία στο νοσοκομείο Royal Children's Hospital της Μελβούρνης.

Οι Nima και Dawa μεγάλωσαν αντικρίζοντας η μία την άλλη και δεν μπορούσαν να καθίσουν κάτω μαζί, παρά μόνο να στέκονται, και μάλιστα η μία κάθε φορά.

Οι γιατροί κατάφεραν να διαχωρίσουν και το συκώτι τους, σύμφωνα με το BBC, και με ανακούφιση ανακάλυψαν πως η κάθε μία είχε το δικό της έντερο, κάτι που δεν ήταν ξεκάθαρο πριν το χειρουργείο.

20267705.jpg
© EPA/DANIEL POCKETT

Τη μεταφορά των παιδιών και της μαμάς τους από το Μπουτάν ανέλαβε μία κοινωφελής οργάνωση, ενώ η πολιτεία της Βικτόρια ανέλαβε να καλύψει με ποσό 255.000 δολαρίων ΗΠΑ το κόστος της επέμβασης.

Η οικογένεια αναμένεται να επιστρέψει στο Μπουτάν, που βρίσκεται στα Ιμαλάια, μετά την ανάρρωση των κοριτσιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ