Κοσμος

Πωλήθηκε σε δημοπρασία το αναπηρικό αμαξίδιο του Χόκινγκ (εικόνες)

Προς 296.750 βρετανικές λίρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stephen-hawking.jpg
©EPA/NEIL HALL

Σε δημοπρασία του οίκου Christie's βγήκε ένα αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε ο Βρετανός φυσικομαθηματικός Στίβεν Χόκινγκ. Το αμαξίδιο πωλήθηκε αντί 296.750 βρετανικών λιρών.

wheel-chair.jpg
©EPA/NEIL HALL

Παράλληλα, ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του διδακτορικού του «Ιδιότητες των διαστελλομένων συμπάντων» από το 1965 (σ.σ. ένα από τα πέντε που υπάρχουν) «έφθασε» τις 584.750 βρετανικές λίρες, ενώ ένα υπογεγραμμένο από τον ίδιο αντίτυπο του βιβλίου του «Ένα σύντομο Χρονικό του Χρόνου» πωλήθηκε αντί 68.750 βρετανικών λιρών.

hawking-2.jpg
©EPA/NEIL HALL

Συνολικά δημοπρατήθηκαν 52 προσωπικά αντικείμενα του Χόκινγκ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών. Ανάμεσα στα αντικείμενα βρισκόταν και ένα αυθεντικό σενάριο της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons».

the-simpson.jpg
©EPA/NEIL HALL

Από τη διαδικτυακή δημοπρασία συγκεντρώθηκαν 1,82 εκατ. βρετανικές λίρες, τα οποία θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ειδικότερα, τα χρήματα θα δοθούν στο νεοσύστατο Ίδρυμα Στίβεν Χόκινγκ και στην Ένωση Ασθενών με «τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα», την ασθένεια από την οποία έπασχε ο ίδιος και τον είχε καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ