Κοσμος

Τραγωδία δίχως τέλος στη Μασσαλία: Ανασύρθηκε πέμπτος νεκρός από τα ερείπια (video)

Οργισμένοι κάτοικοι διαψεύδουν τον υπουργό Εσωτερικών για τους ελέγχους ασφαλείας στα κτίρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marseille23.jpg

Το πτώμα ενός άνδρα εντόπισαν και ανέσυραν οι διασώστες το πρωί της Τετάρτης από τα ερείπια δύο κτιρίων που κατέρρευσαν στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ.

Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε πέντε, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του εισαγγελέα Ξαβιέ Ταραμπέ, που έχει αναλάβει την προανάκριση στην υπόθεση. Είχε προηγηθεί η ανάσυρση τεσσάρων νεκρών, δύο ανδρών και δύο γυναικών. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν με προσοχή να απομακρύνουν μπάζα, τούβλα, σίδερα και ξύλα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντοπιστούν ζωντανοί τυχόν αγνοούμενοι, στη συνοικία Νοάιγ.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, 5-8 άνθρωποι βρίσκονταν εντός των δύο κτιρίων όταν σημειώθηκε η κατάρρευση.

Marseille: search continues after buildings collapse

Έγιναν ή δεν έγιναν έλεγχοι

Υποσχέσεις για νέους ελέγχους στα παλιά κτίρια της πόλης μοίρασε το Υπουργείο Εσωτερικών, την ώρα που μεγαλώνει η οργή για τις «παραλείψεις» που οδήγησαν στην τραγωδία σε μια συνοικία, όπου διαμένουν ως επί το πλείστον εργάτες.

Σε δηλώσεις του από το Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ επανέλαβε ότι είχε δώσει πρόσφατα εντολή για αυτοψίες σε ολόκληρες συνοικίες της παραθαλάσσιας πόλης, ώστε να ενισχυθούν οι συνθήκες ασφαλείας για τους πολίτες. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν προβλήματα σε 6.000 κατοικίες (σε σύνολο 44.000 κτιρίων), χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «απαράδεκτη».

«Τα προβλήματα στη στατικότητα των δύο κτιρίων ήταν γνωστά» καταγγέλλουν κάτοικοι της πόλης, διαψεύδοντας τον υπουργό και κάνοντας λόγο για αδιαφορία της τοπικής Αυτοδιοίκησης να δώσει ουσιαστική λύση και να προειδοποιήσει τον κόσμο να μη διαμένει σε αυτά.

«Άνθρωποι πέθαναν για το τίποτα» αναφέρει ο Πατρίκ Λακόστ, εκπρόσωπος μιας ομάδας πολιτών για τη στέγαση, την ώρα που ένας άλλος κάτοικος της πολης ο Τουφίκ Μπεν Ρουμά ξεκαθαρίζει πως για την τραγωδία ευθύνεται 100% η δημοτική αρχή. «Είναι Κόλαση εδώ. Ήξεραν ότι δεν θα αντέξουν (τα κτίρια)» προσθέτει.

«Ζω 10 χρόνια εδώ και δεν έχω δει μία φορά έναν να έρχεται για έλεγχο στο διαμέρισμά μου» τονίζει σε δήλωσή της η Σόφι, κάτοικος της πόλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ