- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Καθηγητής απάντησε με γροθιές στις ρατσιστικές προσβολές μαθητή (video)
Συγκεντρώνουν χρήματα για να πληρώσει τα δικαστικά του έξοδα
Ένα καθηγητής μουσικής σε λύκειο της Καλιφόρνιας συνελήφθη αφού χτύπησε επανειλημμένα έναν μαθητή ο οποίος τον έβριζε και τον αποκάλεσε, μεταξύ άλλων, «νέγρο».
Το περιστατικό, που σημειώθηκε την Παρασκευή, κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας συμμαθητής του 14χρονου που ήταν παρών. Στο βίντεο φαίνεται ο 64χρονος Μάρστον Ράιλι να ζητά επανειλημμένα από τον μαθητή να βγει από την αίθουσα καθώς τα ρούχα του παραβίαζαν τον ενδυματολογικό κώδικα.
Σύμφωνα με τους συμμαθητές του από τους οποίους πήρε συνέντευξη το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KTLA, ο έφηβος αρνήθηκε να υπακούσει στις συστάσεις του καθηγητή του, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να τον βρίζει, αποκαλώντας τον πολλές φορές «νέγρο», ενώ του έριξε και μια μπάλα του μπάσκετ.
Στη συνέχεια ο Ράιλι φαίνεται να χάνει την ψυχραιμία του και να αρχίζει να γρονθοκοπεί τον μαθητή. Χρειάστηκε η επέμβαση των συμμαθητών του αλλά και μελών της ασφάλειας του λυκείου Μέιγουντ Ακάντεμι προκειμένου να σταματήσει.
Ο 14χρονος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, υπέστη ελαφρά τραύματα και νοσηλεύτηκε για λίγο, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.
Ο Ράιλι συνελήφθη με την κατηγορία της άσκησης βίας εναντίον ανηλίκου και αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο μετά την καταβολή εγγύησης. Αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 30 Νοεμβρίου.
Πολλοί μαθητές, συνάδελφοι και γονείς υπερασπίστηκαν τον καθηγητή, εκτιμώντας ότι ο 14χρονος το παράκανε. Δεκάδες άνθρωποι στήριξαν τον καθηγητή και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Όμως κάποιοι γονείς εξέφρασαν την αγανάκτησή τους που ένας καθηγητής σήκωσε χέρι εναντίον μαθητή.
«Είχα αυτόν τον καθηγητή και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα μαζί του», δήλωσε ένας μαθητής στον KTLA. «Ήταν ένας πραγματικά ευγενικός καθηγητής, τον σεβόμουν πάντα. Είχε πάντα καλές σχέσεις με τους μαθητές του».
Η Σεσίλια Ντίας Χιμένες, πρώην καθηγήτρια στο λύκειο αυτό, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τον Ραίλι, «έναν καταπληκτικό άνθρωπο και καταπληκτικό καθηγητή», προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.
Χθες το απόγευμα είχαν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 40.000 δολάρια, με τον στόχο να έχει οριστεί στα 50.000.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.