Κοσμος

Υπόθεση Κατσίφα: Παραδίδεται μέσα στο επόμενο 24ωρο η σορός στην οικογένεια; (video)

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
katsifas.jpg
© facebook.com/kostas.katsifas.14

Μέχρι αύριο, Τρίτη, αναμένεται να γίνει πιθανότατα η παράδοση της σορού του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του από τις αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου Ευάγγελου Ναυρίδη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, παρά την καθυστέρηση υπάρχουν ενδείξεις αυτή τη στιγμή ότι το μαρτύριο της οικογένειά τους θα λάβει τέλος. «Έχω βάσιμες ενδείξεις ότι το αργότερο μέχρι αύριο η σορός θα έχει παραλειφθεί από την οικογένειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ναυρίδης.

Ίσως αύριο παραδοθεί η σορός του Κ. Κατσίφα στην οικογένειά του

Από την Κυριακή 28η Οκτωβρίου ως τώρα οι αλβανικές αρχές έχουν επιδείξει μια τουλάχιστον περίεργη στάση. Αρχικά δεν επετράπη σε Έλληνα εμπειρογνώμονα να εξετάσει τη σορό και όταν τελικά επιτράπηκε σε Έλληνα ιατροδικαστή να δει τη σορό, αυτό έγινε μόνο για 5 λεπτά, κατά τα οποία διαπιστώθηκε ότι ο Αλβανός συνάδελφός του είχε συρράψει τα τραύματα και είχε πλύνει τη σορό, κάτι που δεν επέτρεπε περαιτέρω έρευνα.

Στη συνέχεια, οι αλβανικές Αρχές δεν παρέδιδαν τη σορό στην οικογένεια ζητώντας γραπτό αίτημα από την οικογένεια, η οποία εντέλει το υπέβαλε, αλλά και πάλι οι Αλβανοί δεν το έπραξαν με το αιτιολογικό ότι είναι σε εξέλιξη νέα έρευνα η οποία δεν επέτρεπε την παράδοσή της.

Πολλοί ήταν εκείνοι που από την πρώτη στιγμή έλεγαν ότι οι αλβανικές αρχές θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την παράδοση της σορού έτσι ώστε να μην μετατραπεί η κηδεία του 35χρονου σε διαδήλωση.

Χαρακτηριστικό της αλβανικής στάσης είναι ότι η αλβανική εισαγγελία άσκησε την πρωτοφανή στα διεθνή νομικά ιστορικά ποινική δίωξη εναντίον του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Σημειώνεται ότι σε καμία χώρα δεν υφίσταται δίωξη εναντίον νεκρού.

Την ίδια ώρα, χθες, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χωριό του, στους Βουλιαράτες Βορείου Ηπείρου με τη μητέρα του Βασιλική να ξεσπά φωνάζοντας: «Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας και θα γίνω μάνα σκληρή και θα κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον λεβέντη μου, το παλικάρι μου». Η τραγική μάνα απηύθυνε έκκληση στους δημοσιογράφους «να μας προστατεύσετε τα δικαιώματά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ