Κοσμος

Υπόθεση Κατσίφα: Εντός της ημέρας η παράδοση της σορού στους συγγενείς

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας του 35χρονου ομογενή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
katsifas.jpg

Στον δικηγόρο της οικογένειας αναμένεται να παραδοθεί εντός της ημέρας η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, του 35χρονου ομογενή που έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας να της παραδοθεί η σορός για την ταφή. Ο δικηγόρος της οικογένειας θα παραλάβει επίσης ένα αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει και αυτό στους συγγενείς του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεπαν σε Έλληνα ιατροδικαστή να εξετάσει τη σορό. Όταν τελικά άναψαν το «πράσινο» φως, ο εμπειρογνώμονας έμεινε μέσα στην αίθουσα μόνο για 5 λεπτά, διαπιστώνοντας έκπληκτος ότι ο Αλβανός συνάδελφός του είχε συρράψει τα τραύματα και είχε πλύνει τη σορό -κάτι που δεν επέτρεπε περαιτέρω έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου.

Την ίδια στιγμή οι αρχές της βαλκανικής χώρας ζητούσαν να κατατεθεί γραπτό αίτημα της οικογένειας προκειμένου να παραδώσουν τη σορό. Το αίτημα υπεβλήθη, ωστόσο οι Αλβανοί αρνήθηκαν να προχωρήσουν τη διαδικασία με την αιτιολογία ότι βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή ότι οι αλβανικές αρχές θα καθυστερήσουν όσο μπορούν την παράδοση της σορού, προκειμένου να μη μετατραπεί σε διαδήλωση η κηδεία του 35χρονου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ