Κοσμος

Εστιατόριο σέρβιρε ανθρώπινο κρέας σε χορτοφάγους;

Ο καβγάς με τον εστιάτορα, το πτώμα στο πηγάδι και η φερόμενη υπόθεση κανιβαλισμού στην Ταϊλάνδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
butcher-blade.jpg

Όλα ξεκίνησαν όταν οι πελάτες εστιατορίου στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ για χορτοφάγους εντόπισαν μικρά κομμάτια κρέατος στο φαγητό τους.

Φανερά ενοχλημένοι ενημέρωσαν τους σερβιτόρους, οι οποίοι με τη σειρά τους μετέφεραν τα παράπονά τους στους διοικούντες την επιχείρηση. Παράλληλα, κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία. Αυτό που ακολούθησε, ήταν βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες τους. Έντρομοι πληροφορήθηκαν ότι κατανάλωσαν ανθρώπινο κρέας. Αστυνομικοί είχαν μόλις ολοκληρώσει έρευνα στην κουζίνα, όπου εντόπισαν κομμάτια κρέας μέσα στο αίμα, τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- ανήκουν στη σορό ενός 61χρονου αγνοούμενου.

oriental-day.jpg
Η κουζίνα του εστιατορίου/Oriental Daily

Ο εν λόγω άνδρας, ονόματι Prasit Inpathom, ήταν θαμώνας του εστιατορίου και είχε εξαφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες περίπου, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Asia One. Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανός ήταν στις 21 Οκτωβρίου, όταν έπινε το ποτό του στο μπαρ του εστιατορίου. ΜΜΕ της ασιατικής χώρας που επικαλούνται αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν μαρτυρίες για άγριο καβγά του θύματος με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια της αψιμαχίας ο άνδρας σκοτώθηκε και τότε ο ιδιοκτήτης φέρεται να αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφορτωθεί το πτώμα ήταν να το σερβίρει στους πελάτες.

daily-mail2342.jpg

Τις τελευταίες ημέρες αυτή η ιστορία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με μεγάλα ειδησεογραφικά site (Daily Mail, Asia One) να την αναπαράγουν. Μόνο που η αστυνομία της ασιατικής χώρας προχώρησε σε διευκρινίσεις, οι οποίες απομακρύνουν το σενάριο του κανιβαλισμού.

Τι συνέβη και τι δεν συνέβη ποτέ 

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι ουδέποτε χορτοφάγοι κατανάλωσαν ανθρώπινο κρέας, καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν κλειστή λόγω εργασιών ανακαίνισης.

dead-body.jpg
Αστυνομικοί ανασύρουν το πτώμα του 61χρονου/The Nation/Asia News Network

Στο πίσω μέρος του εστιατορίου, στις 23 Οκτωβρίου, μέσα σε μια δεξαμενή γεμάτη αντισηπτικό, εντοπίστηκε πράγματι το πτώμα του 61χρονου. Το βρήκαν αστυνομικοί, οι οποίοι έσπευσαν επί τόπου μετά την καταγγελία εξαφάνισης από τον αδελφό του θύματος. Αυτό συνέβη στις 23 Οκτωβρίου.

thai.jpg
asiaone.com

Όταν οι ένστολοι μπήκαν στο εστιατόριο, βρήκαν την κουζίνα μέσα στα αίματα και στο πάτωμα κομμάτια από ανθρώπινη σάρκα. Ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα, ανέφερε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, ενώ στο κεφάλι υπήρχε σημάδι από χτύπημα με σφυρί ή άλλο παρόμοιο αντικείμενο.

Όσον αφορά τον φερόμενο δράστη, εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 27 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ