Κοσμος

Χάκερς απέκτησαν τα σχέδια πυρηνικού εργοστασίου στη Γαλλία

Συναγερμός στις Αρχές από την κυβερνοεπίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nuclear.jpg
RTS.ch

Πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα ενός πυρηνικού εργοστασίου και μίας φυλακής στη Γαλλία απέκτησαν χάκερς, έπειτα από κυβερνοεπίθεση σε μια γαλλική εταιρεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά και γερμανικά Μέσα κάποια από τα στοιχεία βρέθηκαν σε έναν ενοικιαζόμενο διακομιστή στη Γερμανία.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές εκθέσεις χιλιάδες ευαίσθητα έγγραφα σχετικά με τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τις φυλακές και τα δίκτυα τραμ έχουν κλαπεί από τους διακομιστές μιας γαλλικής εταιρείας.

Τα στοιχεία που αποκτήθηκαν παράνομα από τη γαλλική εταιρεία Ingerop τον Ιούνιο ανήλθαν σε περισσότερα από 65 gigabytes, σύμφωνα με αναφορές του γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού NDR, της Süddeutsche Zeitung και της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Ένας εκπρόσωπος της Ingerop που ανέφερε στην NDR ότι εκλάπησαν περισσότερα από 11.000 αρχεία από δώδεκα έργα. Αναφέρθηκε ότι περιλαμβάνουν σχέδια που δείχνουν τις προγραμματισμένες τοποθεσίες καμερών για μια γαλλική φυλακή υψηλής ασφαλείας, έγγραφα σχετικά με προγραμματισμένη χωματερή πυρηνικών αποβλήτων στη βορειοανατολική Γαλλία και προσωπικές πληροφορίες για περισσότερους από χίλιους εργαζομένους του Ingerop.

Σύμφωνα με αναφορές, ορισμένα από τα έγγραφα συνδέθηκαν με το πυρηνικό εργοστάσιο του Fessenheim στα σύνορα με τη Γερμανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ