Κοσμος

«Αφού τραυματίστηκε βαριά, σβαρνίστηκε για 60 - 70 μέτρα. Εκεί του δόθηκε η χαριστική βολή»

Μαρτυρία του γιατρού που βρέθηκε κοντά στον 35χρονο Κωνσταντίνο Κατσίφα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
katsifas5.jpg
© facebook.com/kostas.katsifas.14

«Τον εκτέλεσαν» λέει ο ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα την Κυριακή στο χωριό Βουλιαράτες.

Ο γιατρός, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον ομογενή και όπως λέει, εκτελέστηκε από Αλβανούς αστυνομικούς.

«Στο βουνό βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή», λέει χαρακτηριστικά ο γιατρός.

«Δεν είχε τίποτα ψυχικά, ήταν απολύτως ισορροπημένος. Το μόνο, ας το πούμε έτσι σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά», προσθέτει ο ίδιος.

Ο κ. Πάπιστας, σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την Κυριακή, κάνοντας λόγο για μία τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και κυρίως του Κατσίφα και της αλβανικής αστυνομίας.

«Αυτό το παιδί ήταν η ψυχή της οργάνωσης και μέρες πριν, όταν είχε αρχίσει ο σημαιοστολισμός, οι Αλβανοί αστυνομικοί του έλεγαν πως “όποια σημαία και να σηκώσεις, εμείς θα την κατεβάσουμε”», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ