Κοσμος

Ο βιασμός και η δολοφονία 16χρονης από 3 Αφρικανούς έχει ξεσηκώσει ρατσιστική θύελλα στην Ιταλία

Ο Ματέο Σαλβίνι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43561627_1162753123876867_1170248682579165184_o.jpg

Τρεις μετανάστες από τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία συνελήφθησαν στην Ιταλία, ως οι κύριοι ύποπτοι για το ειδεχθές έγκλημα με θύμα ένα 16χρονο κορίτσι.

Ειδικότερα, η 16χρονη Ντεζιρε Μαριοτίνι δολοφονήθηκε αφού έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της είχαν χορηγήσει ναρκωτικά και υπνωτικά πρώτα. Το πτώμα της εντοπίστηκε πεταμένο σε εγκαταλειμμένο κτίριο σε περιοχή της Ρώμης που είναι γνωστή για τη διακίνηση ναρκωτικών.  Για την ακρίβεια, οι ερευνητές θεωρούν ότι στη νεαρή χορηγήθηκε κοκτέιλ ναρκωτικών, έπεσε αναίσθητη για πολλές ώρες και τελικά κατέληξε από υπερβολική δόση, ενώ είχε πέσει θύμα βιασμού πριν πεθάνει.

Το κορίτσι, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, που επικαλείται δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας, φέρεται το μοιραίο βράδυ της 17ης Οκτωβρίου να τηλεφώνησε στη γιαγιά της για να της πει ότι έχασε το τελευταίο λεωφορείο για το σπίτι σε νότιο προάστιο της ιταλικής πρωτεύουσας και πως θα κοιμόταν στο σπίτι μιας φίλης της στο κέντρο της Ρώμης. Δύο ημέρες αργότερα, στις 19 Οκτωβρίου βρέθηκε το πτώμα της.

Την Τετάρτη, η αστυνομία συνέλαβε τρεις Αφρικανούς. Η σύλληψή τους προκάλεσε ρατσιστική θύελλα στην Ιταλία, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι να χαρκτηρίζει τους μετανάστες υπόπτους ως «σκουλήκια», διαβεβαιώνοντας πως το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο.

Μάλιστα, ο Σαλβίνι επισκέφθηκε το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το κορίτσι, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι. Εκεί, ο κόσμος τον υποδέχθηκε και με επευφημίες, αλλά και με γιούχα, ενώ κάποιοι τον αποκάλεσαν «τασκάλι». Πρόκειται για τον χαρακτηρισμό που του αποδίδουν οι επικριτές του, επειδή θεωρούν ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά μια ανθρώπινη τραγωδία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ