- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης στην Κύπρο αποφάσισαν Αναστασιάδης και Ακιντζί
Στις 12 Νοεμβρίου
Τη διάνοιξη των νέων σημείων διέλευσης, προς και από την κατεχόμενη Κύπρο στη Δερύνεια, κοντά στην Αμμόχωστο, και Λεύκας-Απλικίου, στις 12 Νοεμβρίου, αποφάσισαν στη σημερινή τους συνάντηση ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
Σε δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η συνάντηση με τον κ. Ακιντζί έγινε σε πολύ δημιουργικό κλίμα. Πρόσθεσε ότι σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν, μίλησαν για το μέλλον της πατρίδας και επαναβεβαίωσαν ότι υπάρχει κοινή βούληση για ειρήνη, σταθερότητα και συνεργασία στη βάση των όσων έχουν μέχρι σήμερα συζητηθεί.
Σημείωσε ακόμα ότι και οι δύο, αναμένουν την άφιξη της Τζέιν Χολ Λουτ και τις ενδεχόμενες προτάσεις που θα φέρει, για την επανέναρξη του διαλόγου.
Περαιτέρω είπε ότι επαναβεβαιώθηκε η θέση πως εκείνο που και οι δύο ηγέτες επιδιώκουν, είναι η λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, αρκεί το κράτος να είναι λειτουργικό.
Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι ανέπτυξε τις απόψεις του για την αποκέντρωση των εξουσιών και στον Μουσταφά Ακιντζί όπως τις ανέλυσε στο Εθνικό Συμβούλιο, με στόχο να επιτευχθεί μια λύση που να είναι διαρκείας και να δημιουργεί ένα κράτος λειτουργικό και απόλυτα συμβατό με τα όσα προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για επίλυση του προβλήματος της ενοποίησης της κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, ως ενός ακόμη μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, σε χωριστές δηλώσεις μετά την επιστροφή του στο γραφείο του, συμφώνησε σε γενικές γραμμές με τον κ. Αναστασιάδη. Είπε ότι δεν άρχισαν και πάλι οι διαπραγματεύσεις, αλλά όταν αρχίσουν δεν θα πρέπει να είναι ανοικτού τέλους.
Πρόσθεσε δε ότι και οι δύο επαναβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στις παραμέτρους Γκουτέρες και πρόσθεσε πως είναι ικανοποιημένος από τη συνάντηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.