Κοσμος

Κατεβάζουν στρατό στα σύνορα οι ΗΠΑ για να «μπλοκάρουν» το καραβάνι μεταναστών

Στον απόηχο των απειλών Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
border-mexico.jpg

«Πράσινο» φως για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Μεξικό αναμένεται να ανάψει το αμερικανικό Πεντάγωνο, μετέδωσε το Reuters.

Επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι περίπου 800-1.000 στρατιώτες θα κληθούν να συνδράμουν στην επιχείρηση παρεμπόδισης χιλιάδων μεταναστών από την Κεντρική Αμερική να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Ο ίδιος αξιωματούχος, πάντως, ξεκαθάρισε πως οι δυνάμεις αυτές δεν μπορούν να έχουν μια άμεση και «ενεργή εμπλοκή» στην επιβολή του νόμου εντός αμερικανικού εδάφους, καθώς κάτι τέτοιο θα παραβίαζε αυστηρούς ομοσπονδιακούς νόμους που χρονολογούνται από το 1870. Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι να έχει δοθεί η σχετική άδεια από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Το καραβάνι με τους μετανάστες (στην πλειονότητά τους οικογένειες με παιδιά που αναζητούν μια καλύτερη ζωή μακριά από τη βία, την εγκληματικότητα, τα καρτέλ ναρκωτικών και την ανεργία) ξεκίνησε την πορεία του στις 13 Οκτωβρίου από την Ονδούρα με προορισμό τις αμερικανικές πολιτείες στα σύνορα με το Μεξικό. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο αριθμός τους ξεπερνά πλέον τα 7.300 άτομα και βρίσκονται στα σύνορα Γουατεμάλας-Μεξικού.

Το σχόλιο Τραμπ για την Ευρώπη

Μία ημέρα νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει την παράνομη είσοδο μεταναστών σε αμερικανικό έδαφος, κάνοντας μάλιστα έναν παραλληλισμό με την Ευρώπη.

«Εκείνοι που θέλουν και συνηγορούν στην παράνομη μετανάστευση, ας κοιτάξουν καλά τι συνέβη στην Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια. Το απόλυτο χάος. Απλά ελπίζουν να είχαν πάρει αυτήν την απόφαση για να αλλάξουν ξανά» έγραψε στο Twitter.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.