Κοσμος

Ξύλο, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες: Οργή για τη λιτότητα στην Αργεντινή (εικόνες, video)

Οδομαχίες στο Μπουένος Άιρες την ώρα που το Κογκρέσο συνεδρίαζε για τον προϋπολογισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
barios.jpg
Twitter

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι στο Μπουένος Άιρες, καθώς χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας.

Δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, ακτιβιστές και μέλη αριστερών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που περιλαμβάνονται στον εθνικό προϋπολογισμό για το 2019. Στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι οι περικοπές είναι μονόδρομος προκειμένου να περιοριστεί το δημόσιο χρέος.

 

 

congress.jpg
@canalabiertoar/Twitter

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και η ατμόσφαιρα.. μύριζε μπαρούτι. Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και απορρίμματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν με χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και νερού υπό πίεση. Την ώρα που βίαια επεισόδια βρίσκονταν σε εξέλιξη, στο Κογκρέσο συνεδρίαζε η Ολομέλεια με αντικείμενο τον προϋπολογισμό.

 

 

 

 

buenos-aires.jpg
@rafa_perez71/Twitter

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι χρειάζεται την έγκριση του Κοινοβουλίου για να προχωρήσει στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων.

Miles protestan en Buenos Aires para denunciar el proyecto de presupuestos de 2019

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ