Κοσμος

Μέσω skype η εντολή θανάτου για τον Κασόγκι: Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου (εικόνες)

Τι μεταδίδει το Reuters – Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις για τον φρικτό όπως δείχνουν όλα, θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Ο 59χορνος Κασόγκι, επικριτής του καθεστώτος και αρθρογράφος της Washington Post, προκειμένου να παντρευτεί πήγε για να λάβει τα απαραίτητα έγγραφα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, ωστόσο δεν βγήκε ποτέ.

Κι ενώ το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε προ ολίγου ότι μέλη του πτώματος του Κασόγκι εντοπίστηκαν στο πηγάδι της προξενικής κατοικίας, δίνοντας στη δημοσιότητα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η εντολή για τη δολοφονία του 59χρονου δόθηκε μέσω Skype από τον Σαούντ Αλ Καχτάνι. Ο Αλ Καχτάνι είναι σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας και «καρατομήθηκε» προ ημερών ως ένας από τους πέντε υψηλόβαθμους «αποδιοπομπαίους τράγους» της υπόθεσης που πλέον έχει λάβει διαστάσεις θρίλερ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters που επικαλείται αξιωματούχους που έχουν στενές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες του Ριάντ και της Τουρκίας, ο Αλ Καχτάνι φέρεται να έδωσε στους εκτελεστές του Κασόγκι την εξής εντολή: «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου»!

Οι πηγές του Reuters δεν διασαφηνίζουν εάν ο Καχτάνι παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση τις σκηνές φρίκης που εκτυλίχθηκαν στο προξενείο, με τη δολοφονία και τον διαμελισμό του Κασόγκι. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, το ηχητικό υλικό της επικοινωνίας μέσω Skype βρίσκεται στην κατοχή των τουρκικών Αρχών και εξετάζεται διεξοδικά.