Κοσμος

Υπόθεση Κασόγκι: Δεν επετράπη στις τουρκικές αρχές να ερευνήσουν το εγκαταλελειμμένο διπλωματικό όχημα

Χωρίς τέλος το θρίλερ με τον δημοσιογράφο και σφοδρό πολέμιο του καθεστώτος των Σαούντ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι τουρκικές αρχές δεν μπόρεσαν να ερευνήσουν το σταθμευμένο διπλωματικό αυτοκίνητο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς δεν τους δόθηκε η απαιτούμενη άδεια από το προξενείο, μετέδωσε το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το όχημα εντοπίστηκε σταθμευμένο σε πάρκινγκ, στη συνοικία Σουλτάνγκαζι. Μάρκας Mercedes, έφερε διπλωματικές πινακίδες της Σαουδικής Αραβίας. Ο εντοπισμός του σήμανε συναγερμό στις τουρκικές αρχές, την ώρα που νέα συνταρακτικά στοιχεία για την υπόθεση έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το CNN Turk, πάντως, μετέδωσε ότι δεν αποκλείεται η απαιτούμενη άδεια να δοθεί την Τρίτη και να ξεκινήσει η έρευνα των εμπειρογνωμόνων που αναζητούν στοιχεία για τον δημοσιογράφο, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του σαουδαραβικού προξενείου στις 2 Οκτωβρίου και δεν ξαναβγήκε.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και πολλά τουρκικά ΜΜΕ, το πτώμα του διαμελίστηκε μετά τον θάνατό του. Το Ριάντ, ενώ αρχικά διαβεβαίωνε ότι ο Κασόγκι είχε φύγει από το προξενείο, παραδέχτηκε τελικά ότι είναι νεκρός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του.