- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκινά η πρώτη φάση ψηφοφορίας στη σκοπιανή βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση
Ζάεφ: Θα επιμείνω στις προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα, παρά την παραίτηση Κοτζιά
Μήνυμα πως θα επιμείνει στις προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα, παρά την παραίτηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, επιβεβαιώοντας πως σήμερα ξεκινά η πρώτη φάση της ψηφοφορίας για τη συνταγματική αναθεώρηση στη σκοπιανή βουλή.
Υπενθυμίζεται πως η συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί προαπαιτούμενο για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ για να περάσει από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 80 βουλευτών, την ώρα που οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν είναι περισσότεροι από 72.
Ο κ. Ζάεφ επιβεβαίωσε ότι η πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες που απαιτούνται για την συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει αύριο Παρασκευή, χωρίς όμως να δώσει οιαδήποτε διαβεβαίωση πως έχει συγκεντρώσει την ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων.
Εξέφρασε την ελπίδα πως οι βουλευτές θα βρουν το «θάρρος» να στηρίξουν την συνταγματική αναθεώρηση και εμμέσως πλην σαφώς τους κάλεσε να ψηφίσουν κατά συνείδηση, σημειώνοντας πως αντιπροσωπεύουν τον λαό κι όχι τα κόμματα.
Ο σκοπιανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει στο παρελθόν πως εάν δεν κατορθώσει να προχωρήσει την συνταγματική αναθεώρηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μιλώντας στον απόηχο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαίωσε πως παραμένει δεσμευμένος στο κοινό όραμα που έχει με τον έλληνα ομόλογό του για το μέλλον των Βαλκανίων τον 21ο αιώνα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.
Σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι παραμένει πιστός στην συμφωνία για το ονοματολογικό, με δεδομένο ότι μετά την αποχώρηση Κοτζιά ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει και την θέση του ΥΠΕΞ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.