Κοσμος

Τι συμβαίνει με τις ομοφοβικές επιθέσεις στο Παρίσι;

«Σήμερα ήταν η σειρά μου», έγραψε ο Γκιγιόμ Μελανί της «Urgence Homophobie»

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-gay.jpg
© Pascal Le Segretain /Getty Images / Ideal Images

Ο πρόεδρος της γαλλικής αντιομοφοβικής οργάνωσης  «Urgence Homophobie» έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στους δρόμους του Παρισιού.

Ο Γκιγιόμ Μελανί δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση την ώρα που έφευγε από κεντρικό εστιατόριο της γαλλικής πρωτεύουσας. Υπέστη κάταγμα στη μύτη και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Μεγάλο ήταν το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπο του Γκιγιόμ Μελανί όταν έγινε γνωστή η ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε και την οποία καταδίκασαν απερίφραστα οι πάντες.Τα περιστατικά επιθέσεων κατά ομόφυλων ατόμων στο Παρίσι έχουν αυξηθεί ανησυχητικά.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο γυναίκες που κάθονταν σε ένα παγκάκι δέχθηκαν καταιγισμό ομοφοβικών προσβολών πριν πέσουν θύματα ξυλοδαρμού. Στις αρχές του Οκτωβρίου δύο άνδρες χρειάστηκε να διακομισθούν σε νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα επειδή φιλιόντουσαν στο δρόμο.Στα τέλη του Σεπτεμβρίου ο κωμικός Αρνό Γκανιούντ δέχθηκε επίθεση από έξι άτομα επειδή αγκάλιασε έναν άνδρα έξω από θέατρο των Παρισίων.

Tweet συμπαράστασης προς τον Γκιγιόμ Μελανί ανέβασε η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. «Αυτό το κύμα ομοφοβικών επιθέσεων απαιτεί μια συλλογική αντίδραση», έγραψε η δήμαρχος. Τόνισε ότι είναι αδιανόητο να στεκόμαστε αμέτοχοι μπροστά σε αυτή τη βία. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων των πολιτών, μηδενός εξαιρουμένου», πρόσθεσε η Αν Ινταλγκό.  Το δίκτυο BFMTV μετέδωσε ότι ο Γκιγιόμ Μελανί έπεσε θύμα ξυλοδαρμού κοντά στον σταθμό του μετρό του Ετιέν Μαρσέλ, η οποία θεωρείται μια γειτονιά φιλική προς τους γκέι.

Η οργάνωση «Urgence Homophobie» εξειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε ομοφυλόφιλους από την Τσετσενία.«Σήμερα ήταν η σειρά μου», σχολίασε στο Twitter ο επικεφαλής της οργάνωσης και θύα της επίθεσης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος του Παρισιού Μπρούνο Ζιλιάρντ σχολίασε στο Twitter ότι αυτές οι επιθέσεις καταδεικνύουν ότι η ομοφοβία «ανθεί» στο Παρίσι του 2018. Ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων από την αστυνομία, τις δικαστικές αρχές και την εκπαιδευτική κοινότητα.«Τερατώδη» χαρακτήρισε την επίθεση ο Ίαν Μπροσάρ, σύμβουλος του κομμουνιστικού κόμματος στο Παρίσι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ