Κοσμος

Στην εντατική ο Ρώσος σκηνοθέτης Όλεγκ Σεντσόφ

Μετά από πέντε μήνες απεργία πείνας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην εντατική μεταφέρθηκε επειγόντως ο Ουκρανός σκηνοθέτης  Όλεγκ Σεντσόφ, ο οποίος έδωσε τέλος στην πεντάμηνη απεργία πείνας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε από την Ρωσία να επιτρέψει σε Ουκρανούς γιατρούς και στον Ουκρανό πρόξενο να επισκεφθούν τον σκηνοθέτη μόλις πληροφορήθηκαν τα νεά για την υγεία του.

Την σχετική είδηση ανάρτησε στην σελίδα της στο Twitter η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Μαριάνα Μπέτσα.

Όπως μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την αδερφή του Σεντσόφ, Ναταλία Καπλάν, ο Ουκρανός σκηνοθέτης μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας αφότου έθεσε τέλος την διάρκειας πέντε μηνών απεργία πείνας που έκανε.

Η Ναταλία Καπλάν δήλωσε ότι η απεργία πείνας προκάλεσε ανήκεστη βλάβη στην υγεία του. Ειδικότερα υποφέρει από ισχαιμικά επεισόδια και καρδιακές αρρυθμίες, αντιμετωπίζει προβλήματα με το συκώτι, το στομάχι και άλλα ζωτικά όργανα.

Ο Όλεγκ Σεντσόφ έχει καταδικαστεί από την ρωσική δικαιοσύνη σε εικοσαετή κάθειρξη, καθώς κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες που διέπραξε σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην Κριμαία. Ο Σεντσόφ αρνείται τις κατηγορίες αυτές τις οποίες θεωρεί κατασκευασμένες και ως ένδειξη διαμαρτυρίας είχε ξεκινήσει πριν από πέντε μήνες απεργία πείνας.