- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την άποψη ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τίποτα που να δικαιολογεί «αισιοδοξία» για το Brexit ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες.
«Δυστυχώς η ενημέρωση για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων που έλαβα σήμερα από το Μισέλ Μπαρνιέ και η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων δεν μου δίνουν κανένα λόγο αισιοδοξίας ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής για το Brexit» υπογράμμισε ο Ντ. Τουσκ, σημειώνοντας ότι η μόνη «πηγή ελπίδας» για μια συμφωνία είναι η «καλή πρόθεση» και η «αποφασιστικότητα» των δύο πλευρών.
Ωστόσο, επισήμανε ότι κατά την αυριανή συζήτηση θα ζητήσει από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, «συγκεκριμένες προτάσεις» προκειμένου να αρθεί το «αδιέξοδο». «Μόνο αυτές οι προτάσεις μπορούν να καθορίσουν αν μια συμφωνία είναι εφικτή», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας ή απόρριψης της συμφωνίας.
Σύμφωνα με τον Ντ. Τουσκ το βασικό «αγκάθι» παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα αποφευθχούν τα «σκληρά σύνορα"» μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Β. Ιρλανδίας.
«Μοιάζει με μια νέα εκδοχή του Γόρδιου Δεσμού. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να δω μια νέα εκδοχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς έναν δημιουργικό ηγέτη όπως αυτόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξηγώντας πως το αν θα πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής το Νοέμβριο, εξαρτάται από τους αρχηγούς, ενώ η προϋπόθεση είναι να υπάρχει «η αίσθηση ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.