- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γάζα: Χιλιάδες άνθρωποι στις κηδείες επτά Παλαιστινίων
Σκοτώθηκαν χθες στις κινητοποιήσεις στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ
Χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στις κηδείες επτά Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν χθες από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.
Την ώρα της ταφής, επικεφαλής της Χαμάς φώναζαν με τους συγγενείς των θυμάτων συνθήματα κατά του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την εκδοχή του ισραηλινού στρατού, πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των Ισραηλινών στρατιωτών αφού παραβίασαν χθες τον φράκτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ κι επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο του στρατού που βρισκόταν κοντά.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους διευκρίνισε ότι 20 Παλαιστίνιοι διείσδυσαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας «οργανωμένης επίθεσης», αφού πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό.
Από την πλευρά του, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές προσέγγιζαν τον φράκτη που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το ισραηλινό έδαφος.
Σήμερα, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και την ηλικία των θυμάτων: Άχμεντ αλ Ταουίλ 27 ετών, Μοχάμεντ Ισμαήλ 29 ετών, Άχμεντ Άμπου Ναίμ 17 ετών, Αμπντάλα Νταγκμά 25 ετών, Άφίφι Άτα Αφίφι 18 ετών, Τάμερ Άμπου Αρμανέχ 25 ετών και Μοχάμεντ Αμπάς 21 ετών.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, 14.000 «ταραχοποιοί και διαδηλωτές» συμμετείχαν χθες στις διαδηλώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση θρίλερ στην Οκλαχόμα
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Ξυλοδαρμοί, πείνα, εξευτελισμοί και βασανιστήρια, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου συστήματος
Το συγκλονιστικό βίντεο
Ο συνιδρυτής της Wikipedia καταγγέλλει ιδεολογική χειραγώγηση και αποκλεισμό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Νόμιζα ότι θα χάσω το πόδι μου»
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.