- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα πρόκληση από την Τουρκία: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο
Έντονη αντίδραση στην κοινή δήλωση των τριών ηγετών μετά την τριμερή σύνοδο Ελλάδας- Αιγύπτου- Κύπρου
Με μία προκλητική ανακοίνωση αντέδρασε η Άγκυρα στην κοινή ανακοίνωση των ηγετών που συμμετείχαν στην τριμερή σύνοδο Ελλάδας- Αιγύπτου- Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κύπρου.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάνει λόγο για «αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας» που συμπεριλήφθηκαν στην κοινή δήλωση και συνεχίζοντας χαρακτηρίζει «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο το 1974.
Τέλος, τονίζει ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά να «διατηρεί τα δικαιώματα και συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού».
Αναλυτικά η δήλωση:
«Είμαστε αναστατωμένοι από τους αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας στην κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνόδου Ελλάδας- Αιγύπτου- Ελληνοκυπριακής διοίκησης που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2018 στην Ελούντα της Κρήτης.
Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974 στο νησί και να αποδίδεται το "κυπριακό πρόβλημα" στην ειρηνευτική επιχείρηση που έκανε η Τουρκία το 1974 βασιζόμενη σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία του 1960.
Στο αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.
Αυτοί που κάνουν βήματα στην περιοχή σε βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.