Κοσμος

Κίνημα… αγνότητας στις ΗΠΑ - Ορκίζονται στον μπαμπά να μείνουν παρθένες μέχρι τη νύχτα του γάμου (εικόνες)

Ξεκίνησε στο Κολοράντο και έχει εξαπλωθεί σε 48 πολιτείες και 17 χώρες

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
like-a-virgin.jpg

Κορίτσια και νεαρές γυναίκες ντυμένες ως νύφες και συνοδευόμενες από τους μπαμπάδες τους, ορκίζονται να μην ενδώσουν στον πειρασμό του σεξ μέχρι την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Το «κίνημα της αγνότητας» είναι μια νέα τάση που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις χριστιανικές κοινότητες των ευαγγελιστών στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής «The Sun» το κίνημα ξεκίνησε από το Κολοράντο εδώ και 20 χρόνια και ήδη έχει εξαπλωθεί σε 48 πολιτείες και 17 χώρες. 

like-a-virgin2.jpg


Η ιδέα τα κορίτσια να προσφέρουν την παρθενιά τους στον πατέρα τους για να τη «φυλάξει» είναι μια σχετικά νέα αντίληψη που διαδίδεται στις ευαγγελικές εκκλησίες.

like-a-virgin3.jpg


Όσοι ασπάζονται τις ιδέες του «κινήματος αγνότητας» ακολουθούν τον εξής κώδικα: οι κοπέλες συμμετέχουν σε «χορούς αγνότητας» με τους μπαμπάδες να τους τοποθετούν μία τιάρα στο κεφάλι και να τις χορεύουν, όπως γράφει η εφημερίδα «The Sun» που κατάφερε να παρεισφρήσει μία από τις τελετές αγνότητας.

like-a-virgin4.jpg


Επιπλέον, οι κοπέλες παίρνουν μολύβι και χαρτί για να υπογράψουν συμβόλαιο παρθενίας. Το ίδιο κάνουν και οι μπαμπάδες. Οι κοπέλες φορούν επίσης ένα δαχτυλίδι στο δεξί χέρι. Κι όταν γνωρίσουν τον έρωτα της ζωής τους, το βγάζουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ