Κοσμος

Σάλος από την προτροπή Σκοπιανού δημοσιογράφου να βιάσουν την ανταποκρίτρια των Financial Times

Καταδίκασε η κυβέρνηση των Σκοπίων τις απειλές, ενώ ζήτησε συγνώμη ο Ντιμιτρόφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
valeri.jpg

Σάλο έχει προκαλέσει στην ΠΓΔΜ η απειλή που διατύπωσε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων ΜΙΑ εναντίον της ανταποκρίτριας των Financial Times.

Η Βαλερί Χόπκινς, ανταποκρίτρια της εφημερίδας στα Βαλκάνια, βρέθηκε στα Σκόπια τα προηγούμενα 24ωρα προκειμένου να καλύψει το δημοψήφισμα. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τσβέτιν Τσιλιμάνοφ, γνωστός στη χώρα του για τις απόψεις του κατά της Δύσης, έγραψε «προς όλους τους ταξιτζήδες που με ακολουθούν, αν αυτή μπει στο αυτοκίνητό σας, είναι ώρα για τον θείο Κάμπλανγκ», κάνοντας αναφορά σε χαρακτήρα ταινίας της δεκαετίας του ‘90, έναν ταξιτζή που χτυπούσε και βίαζε γυναίκες.

Η δημοσιογράφος τού απάντησε με νηφαλιότητα. «Αγαπητέ, παρότι μπορεί να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, ποτέ δεν θα αμφισβητούσα την ικανότητά σου να μεταδώσεις αυτά που σου λένε, ή να καλέσω άλλους να είναι βίαιοι μαζί σου», του έγραψε.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ καταδίκασε τις «ντροπιαστικές και απαράδεκτες» απειλές εναντίον της Χόπκινς και κάλεσε τις δημοσιογραφικές ενώσεις, τους θεσμούς και ιδιαίτερα τον εισαγγελέα να ενεργήσουν αμέσως και επαγγελματικά για τις περιπτώσεις απόπειρας επιθέσεων ή απειλών εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο Νικολά Ντιμιτρόφ έσπευσε να απολογηθεί στη δημοσιογράφο, μέσω Twitter. «Αγαπητή Βαλερί Χόπκινς, παρακαλώ δέξου τη συγγνώμη μου εκ μέρους όλης της χώρας. Συγγνώμη ιδιαίτερα εκ μέρους των ανδρών στη χώρα μου», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, σχολίασε στο Twitter: «Η προτροπή σε βία εναντίον δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη, θα έπρεπε να ντρέπεται».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ