Κοσμος

Ιταλική κυβέρνηση: Το δημόσιο έλλειμμα θα φτάσει το 2,4%

Ποιες οι προβλέψεις της διοίκησης Κόντε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζουζέπε Κόντε
Τζουζέπε Κόντε ©EPA / ALESSANDRO DI MEO

Μετά το τέλος της αποψινής συνεδρίασης της ιταλικής κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε ότι το δημόσιο έλλειμμα της χώρας το 2019 θα ανέλθει στο 2,4%, με βαθμιαία μείωση κατά τα επόμενα έτη.

Προβλέπεται ότι το σχετικό ποσοστό θα περιοριστεί στο 2,1% το 2020, και στο 1,8% το 2021. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια κίνηση που αποσκοπεί σε συμβιβασμό με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του ελλείμματος.

Παράλληλα, τονίσθηκε ότι το δημόσιο χρέος, από το 131,2% του ΑΕΠ που βρίσκεται σήμερα, προβλέπεται ότι θα μειωθεί στο 126,5% το 2021. «Στόχος μας, είναι οι δημόσιες επενδύσεις να γίνουν το κύριο εργαλείο για την ανάπτυξη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει και την πρόσληψη 10.000 ανδρών και γυναικών στις ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις, όπως τόνισε ο υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

«Για πρώτη φορά, ο ιταλικός λαός αποζημιώνεται για τις τόσες κλεψιές και τις τόσες σπατάλες του παρελθόντος», υπογράμμισε, από την μεριά του, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο. Σε ό,τι αφορά στο εισόδημα του πολίτη υπέρ των ανέργων και των συνταξιούχων, θα διατεθούν 10 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 6 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της συντάξιμης ηλικίας. Ένα μέτρο που θα αφορά σε περίπου 400.000 Ιταλούς.

Τέλος, η υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε, Τζούλια Γκρίλλο δήλωσε ότι δεν θα γίνουν περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί με 1 δισ. ευρώ.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY