Κοσμος

Απίστευτο: Μεθυσμένος ξέχασε ότι τον μαχαίρωσαν και έμεινε με τη λεπίδα στο κεφάλι για 84 ώρες (εικόνες)

Οι ακτινογραφίες προκάλεσαν ανατριχίλα στους γιατρούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν οι γιατροί που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικό με μαχαίρωμα στη Νότια Αφρική. Οι ακτινογραφίες του κρανίου προκάλεσαν ανατριχίλα.

Μια λεπίδα, μήκους 10 εκατοστών, ήταν καρφωμένη κάτω από το αριστερό μάτι ενός 25χρονου. Η λαβή του μαχαιριού είχε σπάσει, με τη λεπίδα να έχει σφηνωθεί βαθιά σε οστό του κρανίου. Ο 25χρονος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια ενός καβγά με φίλο του, ενώ και οι δύο βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά τον καβγά πήγε για ύπνο και ξέχασε τι είχε συμβεί, ξυπνώντας στη συνέχεια με έντονους πονοκεφάλους και με οξύ πόνο κάθε φορά που κουνούσε το αριστερό του μάτι.

Θορυβημένος, πήγε σε κλινική του Γκέρμιστον (ανατολικά του Γιοχάνσεμπουργκ) για ακτινογραφίες. Τα αποτελέσματα σήμαναν συναγερμό.

Κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, το Chris Hani Baragwanath Academic Hospital, στη συνοικία Σοβέτο του Γιοχάνσεμπουργκ, όπου πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις με τη συμμετοχή νευροχειρούργων, γναθοχειρούργων και χειρούργων οφθαλμίατρων, καθώς η περίπτωση του 25χρονου ήταν εξαιρετικά σπάνια.

Το καλό νέο ήταν ότι η λεπίδα δεν είχε προκαλέσει ρήξη μεγάλων αιμοφόρων αγγείων. Το χειρουργείο έγινε τέσσερις ημέρες μετά τον τραυματισμό του άνδρα, με το αιχμηρό αντικείμενο να αφαιρείται με επιτυχία.

Πήγε για ύπνο

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της απίστευτης περιπέτειάς του, ο τραυματίας είχε τις αισθήσεις του και συνέχισε να υποφέρει από πονοκεφάλους και έντονους πόνους όταν κουνούσε το αριστερό του μάτι.

«Μετά τον καβγά, πήγα σπίτι και προσπάθησα να καθαρίσω τα αίματα και να πάρω έναν υπνάκο. Οι φίλοι μου εμφανίστηκαν, προσπαθώντας να με πείσουν ότι είχα μαχαιρωθεί. Δεν τους πίστευα μέχρι που είδα τις ακτινογραφίες» τόνισε ο 25χρονος.

«Φανταστείτε να ήταν σφαίρα αυτό που διαπέρασε το κρανίο μου. Θα είχα μείνει στον τόπο» πρόσθεσε, γνωστοποιώντας ότι με τη συμπλήρωση 48 ωρών από το χειρουργείο πήρε εξιτήριο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τη δημοσίευση της ιατρικής ομάδας που τον χειρούργησε, στην επιθεώρηση British Medical Journal Case Reports. Στο κείμενό τους οι χειρούργοι επισημαίνουν ότι «είναι εξαιρετικά σπάνιο να μην υπάρχουν τεράστιες επιπλοκές από την καθυστέρηση απεικόνισης και επέμβασης σε θύματα μαχαιρώματος». Παράλληλα, δίνουν έμφαση στη θεαματική ανάρρωση του ασθενούς έπειτα από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό.

Με πληροφορίες από The Sun/The Times