Κοσμος

Βαλτική: Έκρηξη σε φέρι μπόουτ - Εκδηλώθηκε πυρκαγιά

Περισσότεροι από 300 επιβάτες στο κατάστρωμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
regina-seaways2342342342.jpg
RT

Συναγερμός σήμανε στις αρχές Ρωσίας και Λιθουανίας λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα.

Συνολικά 335 άνθρωποι (298 επιβάτες, 37 μέλη πλήρωμα) βρίσκονται στους χώρους του φέρι μπόουτ «Regina Seaways». Επί τόπου έσπευσαν πλωτά και εναέρια σωστικά μέσα. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το RT, προηγήθηκε έκρηξη στο μηχανοστάσιο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού και οι επιβάτες συγκεντρώθηκαν σε προκαθορισμένα σημεία του πλοίου, με το πλήρωμα να τους προμηθεύει με σωσίβια. Όπως μετέδωσε το RIA Novosti, δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Συντονισμού Διάσωσης Ναυτιλίας του Καλίνινγκραντ, Αντρέι Περμιάκοφ, δήλωσε ότι η πυρκαγιά στο πλοίο έχει τεθεί υπό έλεγχο και 8 ρωσικά και λιθουανικά πλοία έχουν σπεύσει στην περιοχή προς βοήθεια. Με εντολή του καπετάνιου οι μηχανές τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη γερμανική πόλη Κίελο και είχε προορισμό το λιμάνι Κλάιπεντα, στη Λιθουανία. Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, το φέρι μπόουτ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, σε απόσταση 135 χλμ. από το Καλίνινγκραντ. Aνήκει στην εταιρεία DFDS SEAWAYS (Δανία) και ναυπηγήθηκε το 2010.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το «Regina Seaways» θα ρυμουλκηθεί μέχρι το λιμάνι Κλάιπεντα, όπου και θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων και την επισκευή των ζημιών που προκλήθηκαν από την έκρηξη και την πυρκαγιά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.