- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν προτίθεται να προχωρήσει στον αφοπλισμό της η Βόρεια Κορέα εάν δεν αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα από τον ΟΗΕ ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας Ρι Γιονγκ Χο, ο οποίος επισήμανε ότι «η συνέχιση των κυρώσεων αυξάνει τη δυσπιστία (της)».
«Εάν δεν εμπιστευόμαστε τις ΗΠΑ, δεν θα υπάρχει εμπιστοσύνη στο θέμα της εθνικής ασφάλειας. Και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε ποτέ να προχωρήσουμε μονομερώς στον αφοπλισμό» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
«Η πρόσφατη βελτίωση» στην κορεατική χερσόνησο «δείχνει ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα είναι ενδεχομένως αποφασιστικής σημασίας». «Η Βόρεια Κορέα και οι ΗΠΑ πρέπει πρωτίστως να συνεχίσουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης» υπογράμμισε.
Μετά τη Σύνοδο του Ιουνίου ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, «το αδιέξοδο προέρχεται από τις ΗΠΑ και τη στήριξή τους σε εξαναγκαστικά μέτρα που εξαλείφουν το ενδεχόμενο αποκατάστασης της αμοιβαίας εμπιστοσύνης» μεταξύ των δύο κρατών, σημείωσε ο Βορειοκορεάτης υπουργός.
«Ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν είναι αποφασισμένος να μετατρέψει την κορεατική χερσόνησο με μια περιοχή όπου επικρατεί η ειρήνη, ελεύθερη από πυρηνικά όπλα και πυρηνικές απειλές» τόνισε ο Ρι Γιονγκ Χο.
Επομένως, «πρέπει να απελευθερωθούμε από τον τρόπο σκέψης του παρελθόντος» είπε ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας συμπληρώνοντας: ότι «Έχουμε πολύ περισσότερους λόγους από τις ΗΠΑ να μην έχουμε εμπιστοσύνη».
Υπενθύμισε επίσης ότι η Πιονγκγιάνγκ «τερμάτισε τις πυρηνικές δοκιμές και (την εκτόξευση) διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» όπως επίσης «κατέστρεψε πυρηνικές εγκαταστάσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.