- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τεράστια αστυνομική επιχείρηση στην Κοπεγχάγη - Αποκλεισμένη η πρωτεύουσα της Δανίας (εικόνες)
Έκλεισαν όλες οι είσοδοι προς και από το νησί Ζίλαντ
Σε μία επιχείρηση χωρίς προηγούμενο προχώρησε η αστυνομία της Κοπεγχάγης την Παρασκευή, αποκλείοντας όλες τις εισόδους προς και από το νησί Ζίλαντ, όπου βρίσκεται η δανέζικη πρωτεύουσα (μισή στο νησί Ζίλαντ και μισή στο Άμα).
Αποκλεισμένες και οι προσβάσεις προς και από Γερμανία και Σουηδία, με τις γέφυρες και τα πορθμεία να ανοίγουν σταδιακά πλέον από τις αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το dr.dk αλλά και η σουηδική Aftonbladet , οι αρχές αναζητούσαν ένα αυτοκίνητο το οποίο φέρεται να είχε εμπλακεί σε μια απαγωγή.
Το κρατικό κανάλι TV2 δήλωσε ότι στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχε ελικόπτερο αλλά και ένοπλες δυνάμεις της αστυνομίας, γεγονός που επιβεβαίωσε στα Μέσα και ο αρχηγός των Ενόπλεων Δυνάμεων. Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη.
Νωρίτερα άνοιξε ο κεντρικός σταθμός των τρένων στην Κοπεγχάγη ενώ ανοιχτό παραμένει σύμφωνα με το site του και το αεροδρόμιο του Κάστρουπ. Τελευταία ενημέρωση ωστόσο της αστυνομίας αναφέρει ότι γέφυρες και οι συνδέσεις πορθμείων είναι πλέον ανοικτά. Το ίδιο ισχύει και για τη σύνδεση με φέρι στην γραμμή Χέλσινγκορ- Χέλσινβοργκ.
Η αστυνομία της Κοπεγχάγης επιβεβαιώνει στο DR News ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική αστυνομική δράση σε αρκετά σημεία στην περιοχή.
Έντονη δραστηριότητα υπάρχει αυτή την ώρα στο Τάρνμπι.
Από την επιχείρηση έχουν υπάρξει σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, όπου σε αρκετούς δρόμους έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων.
Σε ανακοίνωσή της η δανέζικη αστυνομία αναφέρει σχετικά:
«Η αστυνομία της Κοπεγχάγης, σε σχέση με την τρέχουσα έρευνα, αναζητά ένα μαύρο Volvo V90 με αριθμό κυκλοφορίας ZBP 546, όχημα καταχωρημένο στη Σουηδία. Στο όχημα υπάρχουν πιθανώς 3 άτομα που διαπράττουν σοβαρό έγκλημα. Όσοι μάρτυρες δουν το όχημα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν αμέσως με την αστυνομία στον αριθμό 112. Είναι σημαντικό να μην προσπαθήσετε καν να επικοινωνήσετε με τους επιβαίνοντες, αλλά μόνο να παρατηρήσετε και να αναφέρετε ότι είδατε στην αστυνομία.
Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα τώρα, αλλά θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».
Der bliver i øjeblikket gjort klar til at Øresundsforbindelsen samt Københavns Hovedbanegård bliver genåbnet for trafik.
— Københavns Politi (@KobenhavnPoliti) September 28, 2018
Mere info følger her #politidk
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.