Κοσμος

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση στην Κοπεγχάγη - Αποκλεισμένη η πρωτεύουσα της Δανίας (εικόνες)

Έκλεισαν όλες οι είσοδοι προς και από το νησί Ζίλαντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dr.jpg
dr.dk

Σε μία επιχείρηση χωρίς προηγούμενο προχώρησε η αστυνομία της Κοπεγχάγης την Παρασκευή, αποκλείοντας όλες τις εισόδους προς και από το νησί Ζίλαντ, όπου βρίσκεται η δανέζικη πρωτεύουσα (μισή στο νησί Ζίλαντ και μισή στο Άμα).

Αποκλεισμένες και οι προσβάσεις προς και από Γερμανία και Σουηδία, με τις γέφυρες και τα πορθμεία να ανοίγουν σταδιακά πλέον από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το dr.dk αλλά και η σουηδική Aftonbladet , οι αρχές αναζητούσαν ένα αυτοκίνητο το οποίο φέρεται να είχε εμπλακεί σε μια απαγωγή.

Το κρατικό κανάλι TV2 δήλωσε ότι στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχε ελικόπτερο αλλά και ένοπλες δυνάμεις της αστυνομίας, γεγονός που επιβεβαίωσε στα Μέσα και ο αρχηγός των Ενόπλεων Δυνάμεων. Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη.

Νωρίτερα άνοιξε ο κεντρικός σταθμός των τρένων στην Κοπεγχάγη ενώ ανοιχτό παραμένει σύμφωνα με το site του και το αεροδρόμιο του Κάστρουπ. Τελευταία ενημέρωση ωστόσο της αστυνομίας αναφέρει ότι γέφυρες και οι συνδέσεις πορθμείων είναι πλέον ανοικτά. Το ίδιο ισχύει και για τη σύνδεση με φέρι στην γραμμή Χέλσινγκορ- Χέλσινβοργκ.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης επιβεβαιώνει στο DR News ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική αστυνομική δράση σε αρκετά σημεία στην περιοχή.

Έντονη δραστηριότητα υπάρχει αυτή την ώρα στο Τάρνμπι.

Από την επιχείρηση έχουν υπάρξει σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, όπου σε αρκετούς δρόμους έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων.  

Σε ανακοίνωσή της η δανέζικη αστυνομία αναφέρει σχετικά:

«Η αστυνομία της Κοπεγχάγης, σε σχέση με την τρέχουσα έρευνα, αναζητά ένα μαύρο Volvo V90 με αριθμό κυκλοφορίας ZBP 546, όχημα καταχωρημένο στη Σουηδία. Στο όχημα υπάρχουν πιθανώς 3 άτομα που διαπράττουν σοβαρό έγκλημα. Όσοι μάρτυρες δουν το όχημα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν αμέσως με την αστυνομία στον αριθμό 112. Είναι σημαντικό να μην προσπαθήσετε καν να επικοινωνήσετε με τους επιβαίνοντες, αλλά μόνο να παρατηρήσετε και να αναφέρετε ότι είδατε στην αστυνομία.

Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα τώρα, αλλά θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

dr1.jpg

dr2.jpg

dr3.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.